Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 1 min. 27 sek. ir „Panathinaikos“ pirmaujant 76:72, šeimininkų fanai į varžovus pradėjo mėtyti padegamuosius ir dūminius užtaisus bei kitus daiktus.

Tik dėl laimingo atsitiktinumo nenukentėjo Jonas Mačiulis, kuris, stengdamasis išvengti skrendančių daiktų, judėjo link aikštės vidurio, tačiau tuo metu visiškai šalia jo nukrito padegamasis užtaisas - laimei, nusisukusį J. Mačiulį apie gresiantį pavojų spėjo įspėti Kostas Tsartsaris. Tiek lietuvis, tiek jo komandos draugai iškart pasileido bėgti į tunelį.

Dvikova buvo sustabdyta neribotam laikui, o visiems žiūrovams liepta palikti areną. Nors vėliau „Olympiacos“ žaidėjai grįžo ant parketo ir pradėjo savo apšilimą, rungtynės pratęstos nebebuvo ir pergalė įskaityta „Panathinaikos“.

Tokiu būdu Atėnų komanda laimėjo finalo seriją rezultatu 3:0 ir 33-ią kartą istorijoje bei po metų pertraukos tapo šalies čempione.

J. Mačiulis nugalėtojams per 26 min. pelnė 11 taškų (2/4 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 1/1 bauda).

Neabejojama, kad „Olympiacos“ klubo, kurio gretose žaidžia kitas lietuvis - Martynas Gecevičius, laukia griežtos sankcijos. M. Gecevičiaus trečiadienį aikštelėje nepasirodė.

Graikijos krepšinio lygos finalas
Graikijos krepšinio lygos finalas

Pranešama, kad labiausiai nukentėjo Michaelis Bramosas. Vassilį Ksanthopoulos bei „Panathinaikos“ gydytoją taip pat kliudė į aikštę paleisti daiktai, tačiau jų sužeidimai - nedideli.

„Panathinaikos“: Dimitris Diamantidis 18, Kostas Tsartsaris (6 rez. perd.) 14, Stephane'as Lasme 12 (9 atk. kam.), Jonas Mačiulis 11, Roko Leni Ukičius 10 taškų.

„Olympiacos“: Georgios Printezis 14, Vassilis Spanoulis 13 (7 rez. perd.), Kyle'as Hinesas 10 taškų (14 atk. kam.).

Tai buvo 33-ias „Panathinaikos“ krepšininkų čempionų titulas ir keturioliktas per pastaruosius šešiolika metų.

„Olympiakos“ komanda šalies čempione buvo dešimt kartų, tačiau per paskutinius šešiolika metų - vos kartą.

Nuo 1992-1993 metų sezono, kai čempionui išaiškinti buvo pradėtos rengti finalo serijos, tai buvo jau trylikta šių klubų tarpusavio lemiama serija ir devintą kartą mačą laimėjo „Panathinaikos“ klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)