Alytaus „Wolves“ (13-5) komanda pradžiugino savo sirgalius skambiausia šio sezono pergale „Betsafe-LKL“. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai 80:75 (23:17, 16:16, 19:19, 22:23) palaužė Kauno „Žalgirį“ (15-3) ir lygoje iškovojo 4-ą pergalę paeiliui.

Tuo metu žalgiriečiai klupo antrąsyk iš eilės, įskaitant ir Eurolygą – penktą kartą paeiliui.

„Žalgirio“ strategas K. Maksvytis visų pirma skubėjo atsiprašyti savo sirgalių.

„Nesu patenkintas tuo, kaip komanda atėjo į rungtynes. Noriu atsiprašyti „Žalgirio“ sirgalių už tokią ilgą (pralaimėjimų) seriją. Nemanau, kad tai yra tai, ką mes treniruojamės su komanda.
Visi matome, kad žaidėjams tarsi trūksta šviežumo, vieno papildomo žingsnio. Bet kai yra tokia situacija, reikia pajungti visas 100 proc. savo galimybių.

Šiandien to nebuvo. „Vilkai“ su gera energija žaidė visas rungtynes, mes tik atkarpomis. Ypač po pralaimėtų rungtynių komanda turi kitaip išeiti ir sureaguoti. Tikiuosi, kad tai daugiau nepasikartos. Manau, pralaimėjome savo galvose“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis.

– Iki trečio kėlinio vidurio komanda suklydo 17 kartų, mačą baigė su 18 klaidų. Ketvirtas kėlinys sužaistas beveik neklystant. Ar tai koncentracijos stoka?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas strategas.

– Jei pirmoje pusėje apskritai mažai koncentracijos buvo, labai prastas kontakto lygis, o varžovai išlaikė fiziškumą. Mes skundėmės, kad mus laiko ir panašiai, nors mes turėjome užduoti kontakto lygį.

Kitas dalykas, su „Vilkais“ žaidėme jau 5-ą kartą šiame sezone. Visus kartus laimėjome, kartą sunkiau, kitus lengviau, daug kartų žaidžiant su ta pačia komanda krepšininkai atsipalaiduoja, manau, tai ir įvyko šį vakarą.

– Trys paros po paskutinių rungtynių, atrodo, yra pakankamas laikas atsigauti naujai dvikovai?

– Gal ir nemažai, su sąlyga, kad komandai viskas gerai. Kai komandoje tam tikroje duobelėje, ir fizinėje, ir emocinėje, manau, tada per mažai. Turime keturias dienas iki kito mačo, tai yra pakankamas laikas atgauti šviežumą.

Šį kartą nenoriu savęs teisinti, „Vilkai“ buvo stipresni.

– Nesužibėjo Karolis Lukošiūnas, per 3:35 min. prametė 4 tritaškius, -7 naudingumo balų, kiek daugiau iš jo tikitės pagalbos tiek Eurolygoje, tiek LKL?

– Blogas Karolio išėjimas, bet nenoriu sakyti, kad šiandien jis pralaimėjo. Bet ne tik Karolis prastai sužaidė. Buvo krepšininkų, kurie taip pat nebuvo naudingi pirmoje mačo pusėje, ėmė žaisti tik antroje mačo pusėje. Kiekvienas žaidėjas, kuris gauna šansą, turi išnaudoti 100 proc.

Šiandien buvo žaidėjų, kurie to šanso neišnaudojo.

– Tik prieš pat rungtynes sužinojote, kad nežais „Wolves“ lyderis Jeffery Tayloras. Gal pasąmonėje krepšininkai galėjo atsipalaiduoti tai sužinoję?

– Nenoriu teisinti krepšininkų, kad atsipalaidavo, pavargę ir panašiai. Kai varžovai tau duoda kontaktą, o tu neatsakai, tai blogas mentalitetas, kurį norėčiau išgyvendinti.

– Iš pozityvesnių dalykų – Luko Lekavičiaus žaidimas po pertraukos, gynėjas pataikė ir tritaškius, ir savo floaterius, kas jį stabdo nuo stabilesnio žaidimo?

– Kažkiek ir traumos, kažkiek ir varžovai. Prie vienų gynybos sistemų jam lengviau, prieš kitokias – sunkiau. Tikimės, kad jis įsibėgės. Ypač dabar, kol dar neturime Isayah Tayloro, Lukas labai svarbus.

– Kada tikitės sulaukti sugrįžtančio I. Tayloro?

– Prieš KMT finalo ketvertą.

– 5-as pralaimėjimas paeiliui, koks geriausias būdas išlipti iš tos duobės?

– Pailsėti ir vėl iš naujo sunkiai dirbti. Nematau jokio kito būdo, kaip tik sunkiai dirbti.

Šios ekipos tarpusavyje jau žaidė triskart: sykį – „Betsafe-LKL“, du – Citadele KMT ketvirtfinalyje. Rungtynės „Betsafe-LKL“ baigėsi „Žalgirio“ pergale 90:85, o taurėje – 91:72 bei 95:79.

Rungtynių apžvalga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)