P. Motiejūnas atskleidė, kad trečdaliu, 32 procentais, pakilo suma, skiriama žaidėjų ir trenerių atlyginimams. Šiemet jų bus išmokėta 7,4 mln. eurų (pernai – 5,6 mln. eurų).

„Didžiausias išlaidų augimas – žaidėjų ir trenerių grafoje. Po sėkmingo sezono mūsų tikslas buvo išsaugoti pagrindą. O norint tai padaryti, kai jų vertė pakilusi, reikėjo daugiau investicijų.

Noriu pabrėžti, kad mūsų išlaidos yra numatytos su tuo papildomu žaidėju, kurį planuojame įsigyti Taigi, kai sutarsime su juo, tos išlaidos nebus didesnės, nei esame paskaičiavę dabar“, – apie artimiausius planus kalbėjo P. Motiejūnas.

„Kalbant apie sportinius rezultatus, vėl laikysimės savo tradicijų: Lietuvoje turime viską laimėti, Eurolygoje esame numatę pergalių skaičių, kurio neminėsiu, nes komandos tikslas yra eiti ir kautis kiekvienose rungtynėse, laimėti ir žengti kuo toliau“, – užduotis komandai kėlė „Žalgirio“ direktorius

„Šiemet neturime partnerio aprangai, kaip kad būdavo „Adidas“ ar „Nike“. Viską darysime patys – turiu mintyje „Žalgiris shop“. Siekis – padaryti tokią kokybę, kokios nori žaidėjai. Taip pat norisi, kad ir fanai galėtų nusipirkti kuo daugiau prekių, kurias vilki sportininkai.

Nenoriu per daug girtis, bet manau, kad Kaunas be „Žalgirio“ ir „Žalgiris“ be Kauno yra neįmanomi dalykai.
Paulius Motiejūnas

Apžvelgiant naujausius tyrimus galime pasidžiaugti, kad domėjimasis krepšiniu ir palaikymas kyla, ypač Vilniuje – čia net 74 procentai palaiko „Žalgirį“. Kas šiek tiek neramina, ir į ką atkreipsime dėmesį, tai yra tas faktas, kad iš apskritai 87 proc. Lietuvos gyventojų, kurie domisi krepšiniu, net 43 proc. nėra buvę mūsų arenoje ir nestebėjo rungtynių gyvai.

Iš jų pusė tiesiog žiūri namuose, nes sako, kad taip yra patogiau. Mes tikime, kad jie, atėję į areną ir pajutę tą atmosferą, nebeliktų namie. Didelį dėmesį skirsime jiems“, – žadėjo P. Motiejūnas.

„Noriu padėkoti savivaldybei, kuri skyrė daugiau pinigų komandai praėjusį sezoną. Tai buvo padaryta, kad būtų sureguliuoti pinigų srautai, kad žaidėjams, kurie rungtyniavo sėkmingai, nevėluotų algos, kadangi pinigai iš Eurolygos – tos premijos – atkeliauja tiktai vasarą. Ir, vėlgi, tie pinigai buvo skirti dar nežinant, ar pateksime į Top-8. Ypač dėkoju miestui ir visai jo komandai, tikrai puikiai jų jais sutariame ir tikimės bendradarbiauti“, – dėstė „Žalgirio“ vadovas.

– Dainius Adomaitis nervingai sureagavo į Šarūno Jasikevičiaus pareiškimą, kad komanda palieka teisę žaidėjui pačiam rinktis, ar vykti į rinktinę ar ne. Ar jums pačiam teko tą problemą aptarinėti su federacija, su D. Adomaičiu, su Arvydu Saboniu? Kokius sprendimus matote šioje srityje?, – klausimą spaudos konferencijos metu išgirdo P. Motiejūnas.

– Mano sprendimai būtų labai kardinalūs. Čia reikia matyti, kas kaltas dėl šitos situacijos. Mūsų nuomone, yra kalta FIBA. Anksčiau tų problemų nebūdavo, kai nebūdavo tų langų. Kaip ir esu sakęs, santykiai su federacija yra puikūs ir norėtųsi rasti tokius sprendimus, kad ir jiems, ir mums būtų gerai. O tai, kaip mes kalbame, kad žaidėjai sprendžia, yra teisinė kalba. Visi žino, kad vyksta teismai Europos Komisijoje, niekas negali nieko sakyt, nieko daryt. FIBA reikalauja raštais savų dalykų, Eurolyga nieko nereikalauja. Galiausiai vis tiek sprendžia pats žaidėjas, nors tiek viena, tiek kita pusė savais argumentais jį tempia į save.

Tai nėra normalu, tai nėra gera situacija. Tai nėra nukreipta nei prieš D. Adomaitį, nei prieš A. Sabonį, nei prieš Mindaugą Špoką. Tai yra krizė Europos krepšinyje, ir tą krizę turime spręsti ne mes, ne Lietuvos krepšinio federacija, o visos krepšinio federacijos Europoje – kartu susėdusios. Reikia ieškoti alternatyvų, nes tai ne tik Eurolyga, nei tik NBA. Tai yra situacija ne tokia, kokia turėtų būti krepšinyje.

– Minėjote, kad grąžinote visas skolas žaidėjams. Ar ir su tiekėjais visiškai atsiskaityta?

– Mums liko tik tos paskolos, kurios buvo banke. Jos yra iki 2021-ųjų, berods. Bet tai nėra skola. Tai yra paskola, kurią mes grąžiname – įsipareigojimai. Bet visos skolos tiek žaidėjams, tiek tiekėjams visiškai sugrąžintos.

– Kiek pinigų pernai surinkote iš pačios Eurolygos – už premijas ir kitus dalykus?

– Apie porą milijonų surinkome papildomai. Kalbant vien tik apie bilietus, „Top-8“ Eurolygos papildomos dvejos rungtynės – milijonas eurų. Su rėmėjais kalba šiek tiek lengvesnė, bet dabar mes šiek tiek keisime taktiką. Nes tas įprastas paramos prašymas nebeveikia. Jį reikia keisti –kursime bendruomenę. Su visais kalbame, susitikome su esamais rėmėjais. Ir nusprendėme, kad geriau dirbti visiems kartu, nei kalbėti vien apie reklamą ant aprangos. Eisime giliau – kiekvieno verslo požiūrį išklausysime ir bandysime jam pasiūlyti tai, kas yra naudinga.

– Kurioje vietoje Eurolygoje būsite pagal biudžetą?

– Manau, kad būsime tarp „Top-5“ komandų, skaičiuojant nuo apačios, ne aukščiau.

– Ar komanda ir toliau skraidys užsakomaisiais reisais?

– Pasirašėme, ar bent jau susitarėme su Gedimino Žiemelio kompanija toliau skraidyti. Liks tas pats lėktuvas, ta pati verslo klasė. Kas veikė sėkmingai, nenorime to atsisakyti. Manau, tai tikrai prisidėjo prie sėkmingo sezono praėjusiais metais.

– Ar gali būti taip, kad ateityje klubui savivaldybės parama mažės – juk pastaruoju metu ir pats „Žalgiris“, ir „Žalgirio“ arena laikosi ir dirba sėkmingai?

– Tai yra miestiečių pinigai, o mes manome, kad prisidedame prie miesto vystymosi. Nenorėčiau, kad mažintų paramą, nes to 20 proc. mes iš kitur nepaimsime. O jeigu kalbėsime apie naudą miestui, ji tikrai yra neabejotina. Kalbu apie turistus, kurie atvažiuoja ir iš kitų Lietuvos miestų, ką jau kalbėti apie užsienį. Visi atvažiuoja, leidžia pinigus, laiką. Nenoriu per daug girtis, bet manau, kad Kaunas be „Žalgirio“ ir „Žalgiris“ be Kauno yra neįmanomi dalykai.

– Praėjusį sezoną žaidėte rungtynes Londone. Ar neturėjote tokių planų šiemet?

– Svarstėme, bet nusprendėme padaryti pertrauką ir sugrįžti kitais metais. Didesniu formatu, prijungiant Eurolygą, jos partnerius. Iki spalio pradžios žinosime tiksliai, kada norime grįžti ten.

– Isaiah Hartensteinas iškeliavo į Hjustono „Rockets“. Kaip vertinate visą projektą su šiuo vokiečiu?

– Finansiškai – labai naudingai. Norisi, kad daugiau tokių projektų būtų. Ir jam tai buvo šuolis iš Eurolygos į NBA. Nors gal jis ir nebuvo labai patenkintas gautu žaidimo laiku, tiek progresu, kam turėjo įtakos jo patirta trauma. Klubui tokie projektai naudingi finasiškai, ir žaidėjams.

– Ar skaičiavote, kiek pinigų klubas per vasarą gavo iš visų išpirkų?

– Numatytias milijonas eurų, skaičiuojant ir su pinigais, gautais perleidžiant I. Hartensteiną.

– Ką galvojate apie komandos įžaidėją, kurio vis dar trūksta?

– Laukiame, galvojam, kad dar galime užtrukti porą savaičių. Viskas priklauso nuo to, kaip greitai „užsidarys“ tos NBA stovyklos ir jie paleis žaidėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)