22-ejų įžaidėjas pirmadienį atvyko į Palangą, kur kartu su kitais Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatais pradės pasiruošimą artėjančiam pasaulio čempionatui.

Vasarą R. Jokubaitis turėjo šansą važiuoti į NBA vasaros lygą ir bandyti įrodyti savo vertę Niujorko „Knicks“ komandai, bet prioritetą teikė poilsiui ir rinktinei.

„Prioritetas rinktinei ir manau, kad taip bus visada. Man sezonas baigėsi prieš pat Jonines, o jie norėjo, kad į JAV atvykčiau likus savaitei iki vasaros lygos. Net nebuvo didelio kontakto. Man būtų buvusios penkios dienos laisvos per visą vasarą (jeigu būtų vykęs į JAV, – aut. past.) ir iš karto būčiau grįžęs čia. Pagalvojau su agentu ir treneriais, kad kažką reikia paaukoti, o rinktinė visą laiką turės pirmenybę“, – pabrėžė jis.

Krepšininkas liko nustebęs, kai po sezono „Barcelona“ nusprendė skirtis su Š. Jasikevičiumi.

„Nustebino. Tikrai netikėta naujiena buvo, kad atsisveikino su visu štabu, liksiu vienas lietuvis. Nesmagi naujiena. Bet dabar apie klubinį krepšinį negalvoju“, – sakė jis.

Kol kas R. Jokubaitis apie šias permainas su Šaru nekalbėjo, bet po sezono sulaukė patarimo iš jo.

„Sakė gerai pailsėti, nes vėl bus tas pats kaip praėjusiais metais – rinktinė ir iš karto klubas. Buvo sunkumų po tokios pirmos patirties“, – atskleidė jis.

Įžaidėjas nekalbėjo ne tik su Šaru, kurio nurodymų klausėsi pastaruosius du sezonus, bet ir nauju „Barcelonos“ treneriu Rogeriu Grimau.

Įžaidėjas dar turi metus galiojančią sutartį su katalonais, bet matydamas ekipos persitvarkymą nėra užtikrintas savo ateitimi klube.

„Nieko neteko kalbėti, net su agentu. Bus proga kažkada pakalbėti. Dabar situacija įdomi. Komanda keičiasi, sunku komentuoti kol kas. Nesistengiau aiškintis tų dalykų. Bus iššūkis ir klubiniame krepšinyje“, – atsakymo dėl ateities neturėjo jis.

Iššūkių netrūks ir vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius. Pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė pasitinka nukraujavusi – komandoje nežais Domantas Sabonis, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius.

„Manau, kad viskas bus gerai. Gera kompanija surinkta. Atsisakė beveik pusė žaidėjų iš praėjusio čempionato, bus pasikeitusi rinktinė, bet nuojauta kužda, kad viskas bus gerai. Tikrai surinkti geri žaidėjai, verti čia būti. Pamatysime po mėnesiuko, kaip kas.

Asmeniškai nusiteikęs labai gerai. Atsakomybė didelė, bet tai yra normalu. Man iššūkiai patinka. Tas iššūkis bus geras. Didelė atsakomybė užgrūdina“, – nė kiek nesijaudino jis.

Iš visų išvardintų netekčių R. Jokubaičiui skaudžiausia A. Butkevičiaus, kuris į rinktinę neatvyko dėl sveikatos bėdų ir operacijos.

„Visi žaidėjai buvo labai svarbūs. Bet manau, kad Arnas mūsų komandą būtų sulipdęs dar geriau, gynyboje ir puolime. Jis turėjo labai gerą sezoną ir prie Kazio žaidžia gerai. Manau, kad Arno praradimas vienas skaudesnių“, – vertino krepšininkas.

Lietuva varžybas pradės D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu. Kitame etape galimai lauktų akistatos su JAV ir Graikija.

Mūsų komandai keliamas tikslas – žaidimas ketvirtfinalyje, o dėliojant realiausius scenarijus, panašu, kad šio tikslo įgyvendinimą greičiausiai lems mačas su graikais.

Su tuo sutiko kitas rinktinės narys Mindaugas Kuzminskas, bet R. Jokubaitis neskubėjo užbėgti įvykiams už akių.

„Kaip ir visi čia žinome, kas gali laukti kitame etape. Tos rungtynės ir būtų kertinės, bet reikia pradėti nuo grupių etapo. Juodkalnija atvažiuos stipriausios sudėties, nebus ir grupėje lengva. Tada jau žiūrėsime, ką gausime – prieš tuos reiks kovoti. Pasaulio čempionate silpnų komandų nėra“, – teigė R. Jokubaitis.

Čempionate taip pat bus dalinami olimpiniai kelialapiai į 2024 m. žaidynes Paryžiuje. Juos gaus 7 komandos, iš kurių du skirti aukščiausias vietas užimsiančioms Europos rinktinėms.

„Faktas, ypač, kai pusė komandos nėra žaidusi olimpinėse žaidynėse, – apie išsvajotą kelialapį sakė R. Jokubaitis. – Kiekvienam sportininkui tai yra didžiausias pasiekimas. Būtų labai smagu ir to norėčiau, bet geriau be didelių tikslų – tyliai, ramiai dirbti užsidarius salėje ir per čempionatą pamatysime“.

Pasaulio čempionatą Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasitinka kaip reikiant nukraujavę – anksčiau jau skelbta, kad rinktinei nepadės Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Domantas Sabonis, o prie jų dar prisijungė Gytis Radzevičius ir Martynas Sajus.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – 15 pavardžių: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Rinktinės tvarkaraštis

Prieš pasaulio čempionatą, startuosiantį rugpjūčio 25 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks serija kontrolinių rungtynių:

  • 07 22 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 24 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją