Pusę rungtynių kauniečius ir vėl gniuždė fantastiškas „Ryto“ tritaškių pataikymas – iki pertraukos vilniečiai jų sušveitė 8 iš 12 ir trečiame kėlinyje buvo pabėgę daugiausiai 8 taškų skirtumu.

Bet atėjus lemiamam ketvirčiui jis žaibiškai pavirto 11 taškų deficitu: pagerinę gynybą šeimininkai ėmė diktuoti savo sąlygas, o jų varžovai bepridėjo vienintelį tolimą metimą.

Perlaužti rungtynių eigą padėjo ir 41:31 laimėta kova dėl atšokusių kamuolių.

Tiesa, pačioje pabaigoje „Žalgiris“ prisivirė košės, leidęs oponentams priartėti koviniu 3 taškų atstumu. Likus pusei minutės iki finalinės sirenos Tomas Dimša prametė abu baudų metimus, ir vilniečiai gavo progą išlyginti santykį.

Bet, nepaisant Giedriaus Žibėno protestų, jų viltis sužlugdė Gyčiui Masiuliui puolime užfiksuota pražanga.

Naudingiausias nugalėtojų gretose buvo tik 6 taškus pelnęs kapitonas Edgaras Ulanovas (15 naud. balų), o puolime svarų indėlį įnešė įprastai pagalbinius vaidmenis atliekantys Tomas Dimša (13 tšk.) ir Dovydas Giedraitis (12 tšk.).

„Rytui“ kone idealiai atakavęs Gytis Radzevičius (3/4 dvitaškių, 3/3 tritaškių) atnešė 17 taškų.

Tik 8 šįkart pelnė šešėlyje likęs ligšiolinis „Žalgirio“ duobkasys Marcusas Fosteris, kuris pataikė tik 2 metimus „iš žaidimo“ iš 11 ir tik 2 baudų metimus iš 6 bei liko su vieninteliu naudingumo balu.

Abi ankstesnes šio sezono tarpusavio akistatas LKL laimėjo titulą ginantis „Rytas“, praėjusį lapkritį Vilniuje triumfavęs 89:85, o kovą nugalėjęs ir Kaune 100:94.

Kauniečių rikiuotėje trūko šlaunį vėl susižeidusio įžaidėjo Isaiah Tayloro, o vilniečiai praėjusią savaitę neteko vidurio puolėjo Martyno Echodo, nebežaisiančio šiame sezone dėl peties traumos. Vietoje jo skubiai pasitelktas puolėjas iš Kolumbijos Jaime Echenique, kuris Lietuvoje turėtų pasirodyti artimiausiu metu.

Pirmadienio mačui neregistruotas buvo ir „Ryto“ įžaidėjas Benedekas Varadi.

„Žalgiris“: Tomas Dimša 13, Rolandas Šmitas (7 atk. kam.) ir Dovydas Giedraitis – po 12, Kevarriusas Hayesas ir Ignas Brazdeikis – po 10, Edgaras Ulanovas (8 atk. kam.), Arnas Butkevičius, Lukas Lekavičius ir Laurynas Birutis – po 6;

„Rytas“: Gytis Radzevičius 17 (8 atk. kam.), Kendalle‘as McCullumas ir Justinas Gorhamas (8 atk. kam.) – po 12, Margiris Normantas 9, Marcusas Fosteris 8 (0/4 dvit., 2/7 trit.), Evaldas Kairys ir Gytis Masiulis – po 7.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)