„Raudona – tai baimė jūsų akyse“, – tokį transparantą svečiams buvo parengę „Ryto“ aktyviausių sirgalių sektorius, tačiau būtent nominalūs šeimininkai jautėsi kiek pasimetę ant parketo ir dažnai laidė metimus pro šalį.

Šeimininkai pataikė vos 3 tritaškius iš 24 bandymų, taiklumas iš žaidimo siekė 33,85 proc. (22/65), tačiau anot „Ryto“ stratego Giedriaus Žibėno, ne pramesti metimai lėmė pralaimėjimą.

„Varžovai 40 minučių žaidė geriau, mes nė karto nepirmavome, tad sveikinimai svečiams ir „Žalgirio“ trenerių štabui.

Taip pat sveikinimai fanams, tokių tribūnų ir tikėjomės, tai puošia Lietuvos krepšinį. Europoje tų didžiųjų komandų derbiuose Graikijoje ar Ispanijoje tų vietinių žaidėjų mažai, vienas, kitas, o mes per abi komandas turime po 7 žaidėjus.

Nuo to Lietuvos krepšinis tik auga, ir galime tik pasidžiaugti. Kalbant apie rungtynes, už pralaimėjimą atsakomybę prisiimame mes, trenerių štabas.

Žaidėme per lėtai, ne taip, kaip kitose sezono rungtynėse. Per tokias dvikovas privalome nenukrypti nuo savo braižo. Žaidėjams – jokių priekaištų, nebent dėl niekieno kamuolių, nes pralaimėjome dėl žaidimo stiliaus. O šis, kurį išvydote sekmadienį vakare, nėra mūsų“, – kalbėjo „Ryto“ strategas.

Sostinės ekipa trečiame kėlinyje kelis kartus buvo priartėjusi iki 8 taškų, tačiau „Žalgiris“ vėl greitai susigrąžindavo saugesnę distanciją.

„Kai tik skirtumą sumažindavome iki vienženklio, kažkur neatkovotas kamuolys, klaida, varžovų tritaškis braukdavo mūsų pastangas.

Be to, „Žalgiris“ geriau išnaudojo antruosius šansus, puolime atkovojo 11 kamuolių ir tai konvertavo į 16 taškų. Mes savo ruožtu puolime atkovojome 20 kamuolių, kuriuos pavertėme tik 8 taškais“, – teigė G. Žibėnas.

„Namai ar sunki išvyka, slystantis kamuolys, per garsios tribūnos varžovų arenoje... Jei jau turime tokių pasiteisinimų, šiame lygyje negalime žaisti.

Nėra ką kalbėti apie pasiteisinimus. Mes turime bet kurioje arenoje eiti ir žaisti, esame „Rytas“ ir turime teisingai atstovauti savo klubui“, – tvirtino sostinės ekipos vedlys, paklaustas, ar sugrįžimas į ASG erdves galėjo turėti įtakos komandos taiklumui ir žaidimui.

Strategas turėjo gerų žinių dėl Gyčio Radzevičiaus, dariusio apšilimą su komanda prieš pat rungtynes. Anot G. Žibėno, „tik dienų klausimas“, kada ant parketo sugrįš po traumos sveikstantis puolėjas.

„Jsi jau treniruojasi visa jėga, pilnu kontaktu, jam kažkiek reikia daugiau situacijų pajausti, tiek gynyboje, tiek puolime.

Gytis nenori grįžti 75 proc. pajėgumu, jis grįš 100 proc. pasiruošęs ir „Ryto“ sirgaliai jį tinkamai sutiks arenoje“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Kapitonas Margiris Normantas po dvikovos teigė, jog komandai nepadėjo tas faktas, jog žaidėjai tik dvikovos dieną turėjo galimybę išbandyti ASG arenos lankus ir parketą.

„Einame tiek, kiek mums duoda (areną). Čia vėl negali būti joks pasiteisinimas.

Šeštadienį arenoje vyko koncertas. Yra, kaip yra. Ne pirmą kartą tokios situacijos, turime prie jų prisitaikyti“, – teigė G. Žibėnas.

Pernai „Rytas“ turėjo aiškų lyderį gynėjų grandyje – Marcusą Fosterį. Anot vyr. trenerio, jo netektį kompensuoti įmanoma komandiniais veiksmais.

„Formuodami komandą vasarą žinojome, kad neturėsime kažkokios žvaigždės ir tą atsakomybę turėsime imtis visi ant pečių.

Jei kalbame apie perimetro žaidėjus, jie visi gali būti agresyvesni, atakuoti varžovų aukštaūgius, provokuoti pražangas, lįsti į baudos aikštelę, kurti kitiems situacijas.

Jei iš mūsų 4 gynėjų kiekvienas pridėtų daugiau agresijos, gal kitaip atrodytume. Turime išsigryninti tai, kuo mes čia disponuojame komandoje“, – teigė G. Žibėnas.

Laimėjęs „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu LKL lyderiu (8/0), pirmą nesėkmę patyręs „Rytas“ (7/1) žengia įkandin.

Kitą savaitę „Žalgirio“ Eurolygoje ketvirtadienį Stambule laukia akistata su „Anadolu Efes“.

„Rytas“ kitą savaitgalį vietiniame fronte namuose susikaus su Klaipėdos „Neptūnu“.

Abi komandos pastaruoju metu šlubuoja Europos turnyruose, kur tiek vieni, tiek kiti paskutinėmis savaitėmis patyrė po dvi nesėkmes – atitinkamai FIBA Čempionų lygoje ir Eurolygoje.

Dvikovai sekmadienį teisėjavo Gytis Vilius, Artūras Šukys, Gintaras Mačiulis.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją