Lėtu žingsniu į komandos draugų glėbį žingsniuoja žmogus, privertęs griebtis už galvų šimtus tūkstančių sporto sirgalių. Jis ką tik surengė vieną įspūdingiausių pasirodymų NBA istorijoje.

2006 metų sausio 22 diena – tai diena, kai Los Andželo „Lakers“ lyderis Kobe Bryantas į Toronto „Raptors“ krepšį įmetė 81 tašką. Aštuoniasdešimt vieną tašką...

Tai – antras rezultatyviausias pasirodymas NBA istorijoje. Jis nusileidžia tik legendinio Wilto Chamberlaino 1962 metų kovo 2-osios beprotybei, kuomet 216 cm ūgio milžinas į Niujorko „Knicks“ krepšį suvertė 100 taškų.

„Sėdėti čia ir sakyti, kad supratau, kas ką tik atsitiko, būtų melas, – po mega pasirodymo sakė K. Bryantas. – Tai tiesiog įvyko. Sunku paaiškinti. Tai tiesiog įvyko.“

O paaiškinti, kas ką tik įvyko turbūt negalėjo niekas. Belieka tik įsivaizduoti, kas darėsi „Staples Center“ arenoje ir kaip surrealiai atrodė vaizdas aikštelėje, kai K. Bryantas vieną po kito laidė taiklius metimus.

O jų Kobe įmetė, iš pirmo žvilgsnio, neįmanomą kiekį – net 36. 21 dvitaškį iš 33, 7 tritaškius iš 13 ir 18 baudų iš 20.

Prieš dvejus metus, žiūrėdamas tų rungtynių įrašą, Kobe nebuvo visiškai patenkintas savo pasirodymu.

„Žiūriu rungtynes ir stebiuosi, kokius lengvus metimus pramečiau. Tikrai galėjau įmesti 100 taškų!“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė K. Bryantas.

Antradienio naktį K. Bryantas Toronte žais pirmą kartą po beveik trejų metų pertraukos. Tačiau tuo pačiu tai bus ir paskutinis spalvingos karjeros mačas Kanados didmiestyje.

Ir visgi, nors „juodajai mambai“ jau 37-eri metai ir jo profesionalaus krepšininko akimirkos nenumaldomai juda į pabaigą, vienas geriausių visų laikų „Lakers“ krepšininkų dar turi jėgų.

Praėjusią naktį K. Bryantas žaidė paskutines rungtynes Detroite nepaisydamas pilvo skausmų. Jis pats pripažino, kad to nebūtų daręs, jei tai būtų buvęs paprastas reguliaraus sezono mačas.

Paklaustas, ar galės žaisti Toronte, K. Bryantas atsakė: „Jeigu galiu eiti, galiu ir žaisti.“

Nagus turėtų graužtis traumuotas lietuvis Jonas Valančiūnas, kuriam nepavyks paskutinį kartą palakstyti vienoje aikštelėje su pačiu K. Bryantu.

Žinoma, 82 taškų iš „Lakers“ veterano tikėtis nereikia, tačiau neabejotina, kad artėjančią naktį paskutinį kartą išvysti K. Bryantą rungtyniaujantį Toronte susirinks pilnutėlė „Air Canada Centre“ arena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)