Nors į pirmąją oficialią treniruotę žalgiriečiai susirinks rugpjūčio 30 d., darbus su fizinio rengimo treneriais Justinu Grainiu ir Nerijumi Navicku ir treneriu Tautvydu Saboniu „Žalgirio“ arenoje jau anksčiau buvo pradėję Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Laurynas Birutis ir amerikietis Kevarriusas Hayesas.v

Prie jų šią savaitę prisijungė Dovydas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Keenanas Evansas ir komandos naujokai Danielius Lavrinovičius bei Brady Manekas. Paskutinysis į Kauną atvyks kanadietis Nazas Mitrou-Longas, jau anksčiau Kaune atlikęs medicininį patikrinimą.

„Žalgiris“ pasiruošimą sezonui pradės be Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje žaisiančių Tomo Dimšos, Igno Brazdeikio ir vieno Latvijos vyrų krepšinio rinktinės lyderių Rolando Šmito. Treniruočių stovykloje su žaidėjais darbuosis Gintaras Krapikas ir T.Sabonis, pavaduosiantys rinktinę pasaulio taurėje į priekį vesiančius Kazį Maksvytį ir Evaldą Beržininkaitį.

„Žalgiris“ prieš oficialią sezono pradžią Kaune sužais dvejas draugiškas rungtynes: rugsėjo 9-ąją su Europos taurėje žaidžiančia Londono „Lions“, o rugsėjo 13-ąją – su FIBA čempionų lygoje dalyvausiančia Rygos VEF ekipa. Abejas Kaune be žiūrovų vyksiančias rungtynes visiems prenumeratoriams tiesiogiai transliuos „Žalgiris Insider“ platforma.

Be to, tiek naujai „Žalgiris Insider“ prenumeratoriais tapę aistruoliai, tiek anksčiau narystes įsigiję sirgaliai turės galimybę laimėti bilietus į abejas „Žalgirio“ arenoje vyksiančias draugiškas rungtynes. Po du bilietus gausiantys du laimėtojai bus paskelbti rugsėjo 6 d. ir bus vieninteliai, kurie galės šias dvikovas stebėti gyvai arenoje.

„Žalgiris Insider“ prenumeratoriumi galima tapti svetainėje insider.zalgiris.lt arba atsisiuntus „Žalgirio“ mobiliąją programėlę.

Po jėgų patikrinimų Kaune rugsėjo 17-ąją „Žalgiris“ žais pirmąsias oficialias sezono rungtynes – „Betsafe-LKL“ čempionato susitikime Klaipėdoje su „Gargždų“ krepšininkais.

Rugsėjo 18-ąją žalgiriečiai savaitei iškeliaus į Kiprą, kur pratęs pasirengimą sezonui ir dalyvaus keturių Eurolygos komandų draugiškame turnyre. Rugsėjo 22 dieną kauniečiai susitiks su Pirėjo „Olympiacos“, o 23 dieną – su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Grįžus iš Kipro, komanda rugsėjo 28 d. Utenoje sužais antrąsias „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes su vietos „Uniclub Casino – Juventus“. Spalio 1 d. „Žalgiris“ susitikimu su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ atidarys ir namų rungtynių sezoną.

Spalio 5 d. „Žalgiris“ rungtynėmis Bolonijoje su „Virtus“ pradės pasirodymą Eurolygoje. „Žalgirio“ arenoje spalio 13-ąją kauniečiai žais pirmąsias Eurolygos namų rungtynes bei priims „Crvena Zvezda“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją