Varžovus sužinojo Lietuvos 16-mečiai, 18-mečiai ir 20-mečiai vaikinai

Šešiolikmečių (U-16) vaikinų čempionate, kuris vyks Šiauliuose (Lietuva), Uogrėje ir Rygoje (Latvija), Lietuvos rinktinė pateko į C grupę, kurioje susitiks su Vokietijos, Serbijos ir Slovėnijos šešiolikmečiais.

A grupėje susigrums bendraamžiai iš Turkijos, Italijos, Kroatijos ir Anglijos, B grupėje - Rusija, Latvija, Ispanija ir Ukraina, D grupėje kovos Lenkija, Čekija, Prancūzija ir Graikija.

Čempionatas vyks liepos 19-29 d. Latvijoje ir Lietuvoje.

18-mečių (U-18) čempionate Lietuvos rinktinė pateko į B grupę, kurioje jos varžovais bus Danijos, Graikijos ir Italijos krepšininkai.

A grupėje rungtyniaus Ukrainos, Vokietijos, Ispanijos ir Serbijos 18-mečiai, C grupėje kovos Latvija, Bulgarija, Turkija ir Prancūzija, o D grupėje - Slovėnija, Lenkija, Kroatija ir Rusija.

U-18 Europos krepšinio čempionatas rugpjūčio 9-18 d. vyks Liepojoje (Latvija), Klaipėdoje ir Vilniuje (Lietuva).

Ištraukti ir Europos dvidešimtmečių (U-20) vaikinų krepšinio čempionato burtai. Jame Lietuva rungtyniaus D grupėje kartu su šeimininke Slovėnija, Švedija ir Italija.

A grupėje kovos Prancūzijos, Serbijos, Juodkalnijos ir Vokietijos bendraamžiai, B grupėje krepšininkai iš Graikijos, Rusijos, Estijos ir Ukrainos, C grupėje - Turkija, Latvija, Gruzija ir Ispanija.

20-mečių čempionatas vyks liepos 12-22 d. Slovėnijoje.

Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinė – pasaulio čempionė

Tapo aiškios ir merginų varžovės

Šešiolikmečių merginų (U-16) Europos čempionato B divizione susigrums lietuvės. Jos rungtyniaus B grupėje kartu su Danijos ir Izraelio bendraamžėmis.

B diviziono A grupėje varžysis Portugalija, Suomija, Ukraina ir Estija. C grupėje - Rumunija, Lenkija, Bulgarija ir Liuksemburgas. D grupėje - Baltarusija, Latvija, Slovėnija, Norvegija.

16-mečių B diviziono kovos vyks liepos liepos 12-22 d. Taline (Estija).

18-metės merginos (U-18) savo kovas B diviziono D grupėje pradės su Ukraina, Vokietija, Juodkalnija ir Škotija.

A grupėje susigrums merginos iš Izraelio, Portugalijos, Autrijos ir Vengrijos. B grupėje - iš Danijos, Bulgarijos, Šveicarijos, Suomijos ir Novergijos. C grupėje - kaimynės iš Latvijos bei Anglijos, Makedonijos ir Baltarusijos aštuoniolikmetės.

18-mečių merginų čempionato B diviziono kovos vyks liepos 26 - rugpjūčio 5 d. Strumicoje (Makedonija).

Savo varžoves sužinojo ir 20-metės (U-20), kurios A diviziono A grupės varžybose Vengrijoje kovos su Baltarusija, Ispanija ir Latvija.

B grupėje kovos Švedija, Nyderlandai, Italija ir Lenkija. C grupėje - Ukraina, Portugalija, Prancūzija ir Turkija. D grupėje - Slovakija, Didžioji Britanija, Rusija ir Serbija.

20-mečių čempionate A divizionas vyks rugpjūčio 16-26 d. vyks Debrecene (Vengrijoje).

Moterų rinktinė pateko į C grupę

Atrankos varžybose į 2013 metų Europos moterų krepšinio čempionatą dalyvaus ir Algirdo Paulausko treniruojama Lietuvos rinktinė. Jai burtai lėmė C grupę ir Slovakijos, Slovėnijos, Belgijos bei Olandijos komandų konkurenciją.

Norint patekti į finalinį turnyrą, kuris 2013 metų birželio 15-30 dienomis vyks Prancūzijoje, lietuvėms savo grupėje reikia užimti pirmą arba antrą vietą.

Atrankos varžybos tęsis nuo 2012 metų birželio 13-os iki liepos 14 dienos.

Kelialapius į pirmenybes jau turi Rusijos, Turkijos, Prancūzijos, Čekijos, Kroatijos ir Didžiosios Britanijos atstovės.

Visos grupės:

A grupė: Izraelis, Baltarusija, Portugalija, Ukraina, Vengrija.

B grupė: Lenkija, Juodkalnija, Šveicarija, Estija, Serbija.

C grupė: Slovakija, Lietuva, Slovėnija, Belgija, Olandija.

D grupė: Vokietija, Ispanija, Švedija, Rumunija, Bulgarija.

E grupė: Graikija, Latvija, Liuksemburgas, Suomija, Italija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją