„Panaikinti visas skolas šį sezoną yra gana sudėtinga. Buvo suplanuotas vienas biudžetas, tiesa, klubo išlaidos buvo didesnės nei manėme, kad bus. Yra senos sutartys su broliais Lavrinovičiais, Robertu Javtoku – nuo įsipareigojimų nepabėgome“, – tiesioginio eterio metu kalbėjo P. Motiejūnas.

Laikinosios sostinės komandos vadovas, tęsdamas temą apie ekipos finansus, neatmetė galimybės, jog klubą galimai paliktų vienas ar kitas krepšininkas, jei „Žalgiriui“ nepavyktų prasibrauti į TOP-16 etapą.

„Tokių galimybių yra. Gal ir apsidžiaugtume, jei klubas norėtų išpirkti žaidėją ir gautume išpirką. Juk tai natūralu. Tai – krepšinio verslas“, – be užuolankų teigė „SportoTV.lt“ konferencijos pašnekovas.

P. Motiejūnui buvo užduotas ne vienas klausimas, susijęs su buvusiu komandos strategu Eliasu Zourosu, su kuriuo buvo nutraukta sutartis, nepaisant dviejų metų kontrakto.

„Vasarą dar kalbėjome kitaip. Jis teigė, kad mūsų požiūris pasikeitė, o mes – kad jo. Kalbėjome apie nedidelį biudžetą, jaunimo žaidimą. Jaunimas žaisti negavo, vyresni ilsėjosi per LKL. Tai nebuvo mūsų tikslas. Taip žaisdami Eurolygoje nepasieksime gerų rezultatų. Tikėjome juo, tačiau pamatėme, kad jis nepateisina lūkesčių“, – sprendimą atleisti trenerį aiškino „Žalgirio“ vadovas.

Tiesioginės transliacijos metu P. Motiejūnas taip pat pasidalijo mintimis apie dabartinį komandos strategą Saulių Štombergą, buvusį ekipos žaidėją Mantą Kalnietį bei kitus dalykus.