„Nieko ypatingo, ˜– pasiekimo per daug nesureikšmino vienas lyderių Kyle'as Lowry. – Mes dar turime, kur tobulėti – dar liko 77 rungtynės.“

Į „Raptors“ istoriją įsirašė ir vyriausiasis treneris Dwane'as Casey, kuris tapo daugiausiai pergalių iškovojusiu strategu. Tačiau ir jis išliko susikoncentravęs ateičiai ir nebuvo linkęs džiaugtis šiais pasiekimais.

„Tai maratonas, o ne sprintas. Turime išlaikyti šią formą. Liepiau vyrukams nevaikščioti po parduotuves ir nesimėgauti Orlando saule – mums tai verslo kelionė. Negalime leisti mintims nukrypti nuo tikslo: turime pailsėti ir judėti toliau“, – prieš išvyką į Orlandą, kuriame šiąnakt žais rungtynes prieš „Magic“ ekipą, sakė D. Casey.

Toronto klubas šiemet įveikė Indianos „Pacers“ (106:99), Bostono „Celtics“ (113:103), Milvokio „Bucks“ (106:87), Dalaso „Mavericks“ (102:91) ir Oklahomos „Thunder“ (103:98) krepšininkus, o prie visų pergalių itin svariai prisidėjo ir Jonas Valančiūnas.

Ketvirtą sezoną stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje žaidžiantis lietuvis per šiuos mačus vidutiniškai žaisdavo 29,4 minutes, pelnydavo 15,8 taško ir atkovodavo 10,4 kamuolio, bet didžiausią įspūdį visiems krepšinio ekspertams paliko pagerėjusi 213 cm ūgio uteniškio gynyba.

„Jonui suteikta daugiau atsakomybės ir jis sugeba šiuos iššūkius atlaikyti. Komandos lyderiai – Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas – labiau juo pasitiki – net ir lemiamomis akimirkomis jie duoda Jonui kamuolį, kad šis galėtų atlikti savo darbą. Gynyboje, ypatingai mačo Oklahomoje pabaigoje, jis žaidė puikiai: pasinaudojo savo ūgiu, priėmė ir sugėrė kontaktą su varžovais, nenuleido rankų ir nebaudavo jų. Jonas pridarė daug problemų Russellui Westbrookui, kai šis atliko reidus link krepšio.

Tokia JV gynyba – tai, ko ilgus metus Dwane'as Casey jo prašė. Čia jis tikrai tobulėja, bet puolime Jonas žaidė neįtikėtinai atsakingai ir efektyviai, kai kamuolys pasiekdavo jos rankas“, – mūsiškio žaidimą analizavo „Raptors“ apžvalgininkas Shermanas Hamiltonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)