Po savaitgalį vykusių Graikijos čempionato rungtynių, pirmadienį „Olympiakos“ krepšininkai ilsėjosi, o antradienį kibo į darbą ir ėmė rengtis Eurolygos akistatai su „Žalgiriu“.

Tačiau treneris Ioannis Sfairopoulas susidūrė su nenumatytomis problemomis. „Olympiakos“ klubas paskelbė, kad antradienio treniruotę praleido net 5 krepšininkai.

Tiek aš, tiek krepšininkai prašome kuo didesnio palaikymo – visą sezoną stengiamės užimti kuo aukštesnę poziciją turnyro lentelėje, ir tikimės, kad su jūsų pagalba tai pavyks padaryti.
Ioannis Sfairopoulas

Patyrę graikai Giorgios Printezis ir Kostas Papanikolau nežaidžia ir nesitreniruoja jau kurį laiką, o šią savaitę iš rikiuotės iškrito dar trys legionieriai aukštaūgiai – amerikietis Jamelas McLeanas, serbas Nikola Milutinovas ir prancūzas Kimas Tillie.

Skelbiama, kad J. McLeanui vietoje treniruotės teko vykti į ligoninę dėl pakilusios temperatūros ir skrandžio skausmų, medikų sprendimu gydymo įstaigoje J. McLeanas praleido visą naktį.

N. Milutinovas pastaruoju metu jaučia padidėjusį fizinį nuovargį, o K. Tilie kamuoja sinovitas – kelio sąnaryje kaupiasi skystis. Ar jie galės dalyvauti rungtynėse su „Žalgiriu“, kol kas nėra aišku.

Savo ruožtu „Olympiakos“ treniruojantis I. Sfairopoulas kreipėsi į komandos sirgalius, ragindamas per rungtynes su „Žalgiriu“ kuo gausiau užpildyti „Taikos ir draugystės“ arenos tribūnas.

„Aš noriu pakviesti „Olympiakos“ gerbėjus į areną paskutinėms rungtynėms su „Žalgiriu“. Noriu pažymėti, kad mes kovosime su labai gera komanda. Tiek aš, tiek krepšininkai prašome kuo didesnio palaikymo – visą sezoną stengiamės užimti kuo aukštesnę poziciją turnyro lentelėje, ir tikimės, kad su jūsų pagalba tai pavyks padaryti“, – prašymą sirgaliams turėjo I. Sfairopoulas.

Šį sezoną gausiausiai „Olympiakos“ fanai susirinko į Eurolygos rungtynes su Madrido „Real“ – tuomet arenoje buvo 11501 žiūrovas. Daugiau nei 10 tūkst. sirgalių stebėjo ir OLY namų rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Fenerbahče“ ir Maskvos CSKA.

Kitose namų rungtynėse sirgalių skaičius buvo gana nedidelis. Pavyzdžiui pasižiūrėti pirmosios sezono dvikovos su Vitorijos „Baskonia“ į areną susirinko vos 4621 žiūrovas.

Tiesa, kol kas nėra žinoma, ar „Olympiakos“ komandai penktadienio rungtynės su „Žalgiriu“ dar kažką lems turnyrinės lentelės prasme.

Jei ketvirtadienį vyksiančiame kitame paskutinio turo mače Atėnų „Panathinaikos“ išvykoje nusileis Milano „Armani Olimpia“ krepšininkams, „Olympiakos“ dar prieš akistatą su „Žalgiriu“ savo kišenėje jau turės trečios vietos rezervaciją ir teoriškai galės pernelyg nesiplėšyti.

Tokiu atveju, įveikusi „Žalgirį“ OLY sau į ketvirtfinalio porą greičiausiai gautų Vitorijos „Baskonią“, o pralaimėjusi – greičiausiai „Žalgirį“, todėl graikams atsiras praktinė galimybė rinktis.

Tačiau kol kas visa tai – tik teoriniai pasvarstymai, o realiau apie galimus poslinkius turnyro lentelėje galima bus kalbėti po ketvirtadienio vakaro mačų.

Kol kas vis dar gajūs net penki variantai paskutiniame ture. Kas gali laukti „Žalgirio“, siūlome pasiskaityti čia.

Penktadienio žalgiriečių rungtynės su „Olympiakos“ Pirėjuje prasidės 19 val.

Primename, kad pirmajame ture „Žalgiris“ namie „Olympiakos“ palaužė 74:68.

Iš penkių šiuo metu lazarete atsidūrusių „Olympiakos“ žaidėjų I. Sfairopoulas tasyk galėjo pasikliauti dviejų paslaugomis – Kaune žaidė J. McLeanas ir K. Papanikolau, atitinkamai pelnę 9 ir 11 taškų.

Eurolygos rikiuotė likus vienam turui:

1.CSKA236
2.Fenerbahče218
3.Olympiakos1910
4.Real1811
5.Panathinaikos1811
6.Žalgiris1712
7.Baskonia1613
8.Chimki1613
9.Maccabi1316
10.Unicaja1217
11.Brose1118
12.Crvena Zvezda1118
13.Unicaja1118
14.AX Armani1019
15.Barcelona1019
16.Anadolu Efes623

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)