Vienintelė rusų paguoda ta, kad jie per plauką išvengė skaudžiausios sezono nesėkmės: vienu metu net 18 taškų atsilikę svečiai pačioje rungtynių pabaigoje šiek tiek sušvelnino savo deficitą ir nusileido 12 taškų skirtumu – 73:85. Tai – tik vienu tašku mažiau nei pamoka Madride (69:82), kurią maskviečiai gavo dar antrame ture.

„Lietuviai štai jau dvejus metus nepralaimi armiečiams savo namuose, o „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius prieš CSKA dar kartą tapo piktuoju genijumi“, – pastebi portalas championat.com

„Du kuklūs, darbiniai centrai Brandonas Daviesas ir Antanas Kavaliauskas keturiomis rankomis į armiečių krepšį įkratė beveik 30 taškų“, – Šaro genialumą parodančią statistiką akcentuoja sovsport.ru

Rusų spauda pažymi, kad dabar labai realu, jog ketvirtfinalyje susitiks dvi šios šalies ekipos – CSKA ir „Chimki“, kurios prieš paskutinį turą užima atitinkamai pirmą ir aštuntą vietą. Tiesa, turnyro lentelėje – tokia makalynė, kad chimkiečiai dar gali laisvai šoktelti į šeštą poziciją, o aštuntoje, kad ir kokia tai būtų likimo ironija, finišuoti tas pats „Žalgiris“, kuris penktadienį darė viską, kad tik taip nenutiktų.

Krepšinis.lt pateikia galimus paskutinio Eurolygos turo scenarijus ir tai, ką jie reikštų „Žalgiriui“.

Vis dar gajūs – net penki variantai

Kauniečiai paskutinį savo reguliariojo sezono mačą žais kitą penktadienį, balandžio 6 dieną, Pirėjuje su vietos „Olympiakos“.

Blogai yra tai, kad graikams ta dvikova veikiausiai irgi daug ką reikš, nes juos nuo trečio laiptelio vis dar gali nustumti Atėnų „Panathinaikos“ kolektyvas. Jei taip nutiktų, OLY ketvirtfinalyje kautųsi su Madrido „Real“ klubu.

Gera žinia ta, kad toks scenarijus nėra labai tikėtinas, nes „Olympiakos“ net ir suklupus prieš „Žalgirį“, o PAO iškovojus pergalę Milane, atėniečiams dar reikėtų sulaukti „Real“ pralaimėjimo namuose Bambergo „Brose“ atstovams. Tuomet PAO pralenktų OLY pagal tarpusavio rezultatus.

Jei „Olympiakos“ pripažins žalgiriečių pranašumą, „Panathinaikos“ paties italus, o „Real įveiks vokiečius (arba tiek PAO, tiek „Real“ pralaimės – Krepšinis.lt), OLY ne tik išsaugos trečią vietą, bet ir paskirs pasimatymą „Žalgiriui“ atkrintamosiose varžybose (pirmas variantas).

Tačiau jeigu „Žalgiris“ laimės prieš OLY, PAO kris Milane, o „Real“ nugalės „Brosę“, žalgiriečiai šaus net į penktą poziciją. Tada ketvirtfinalio poras sudarytų „Olympiakos“ su „Panathinaikos“ ir „Real“ su „Žalgiriu“ (antras variantas).

Įdomu ir tai, kad „Panathinaikos“ su „Armani Olimpia“ grumsis ketvirtadienį, o OLY su žaliai baltais – penktadienį. Taigi jei PAO liktų be pergalės, „Olympiakos“ prieš akistatą su „Žalgiriu“ jau turėtų trečios vietos rezervaciją savo kišenėje ir galėtų pernelyg nesiplėšyti. Tuo labiau, kad atsirevanšavusi žalgiriečiams OLY sau į porą, ko gero, gautų Vitorijos „Baskonią“, kuri būtų laimėjusi net septynerias Eurolygos ir devynerias Ispanijos ACB rungtynes iš eilės.

Žinoma, „Žalgiriui“ ketvirtfinalyje kovoti su „Real“ – vis tiek viltingiau nei su CSKA ar „Fenerbahče“, bet abu reguliariojo sezono susidūrimus laimėjo karališkasis klubas. Taigi turbūt geriau visgi būtų, kad viskas sukristų taip, jog žalgiriečiams atitektų „Olympiakos“, o ne „Real“. Tam reikia, kad paskutiniame ture „Real“ ir „Panathinaikos“ užfiksuotų tą patį rezultatą (abi laimėtų arba pralaimėtų – Krepšinis.lt), o „Žalgiris“ išvykoje susitvarkytų su OLY arba sulauktų malonės tiek iš „Baskonia“, tiek iš „Chimki“.

Įmanomas, nors ir mažai, ir toks scenarijus, kad po paskutinio turo į trečią poziciją užsiropš PAO krepšininkai. Tada su jais ketvirtfinalyje ir žaistų „Žalgiris“ (trečias variantas). Tam reikia, kad OLY ir „Real“ prapiltų savo namų mačus, o PAO švęstų pergalę Milane.

Bet jeigu „Žalgiriui“ nepavyktų iškovoti 18-tos pergalės sezone, beveik nėra abejonių, kad jis liktų septintas arba aštuntas. Šeštą poziciją, kurioje dabar mūsiškiai ir yra įsitaisę, jiems išsaugotų tik „Baskonia“ ir „Chimki“ pralaimėjimai.

Jei baskai savo arenoje atliks tai, ko iš jų ir tikimasi – parklupdys absoliučią autsaiderę Stambulo „Anadolu Efes“, o „Chimki“ svečiuose pranoks „Barceloną“, „Žalgiris“ nukris į aštuntą vietą ir gaus dovanų seriją su CSKA (ketvirtas variantas).

Jei „Baskonia“ arba „Chimki“ kluptels, žalgiriečiai finišuos septinti. Tokiu atveju, ketvirtfinalyje lauktų nuo trijų iki penkių susitikimų su Eurolygos čempione „Fenerbahče“ (penktas variantas).

„Žalgirio“ šansai – kaip Meilutytės Londone

Nepaisant to, kad Kauno „Žalgiris“ šį sezoną ir toliau nesiliauja stebinti Europos – po sykį nuskalpavo net keturias iš penkių pajėgiausių turnyro komandų, jo galimybės pratęsti savo žygį iki pat Finalo ketverto ir gal net tuo neapsiriboti, vertinamos labai atsargiai.

Koeficientas, kad žalgiriečiai prasibraus į finalines kovas Belgrade ir pateks tarp Eurolygos prizininkų, yra 8 (arba 12,5 procento) – kaip ir „Chimki“. Visų kitų aštuntuko narių šansai – bent jau dvigubai geresni.

„Žalgirio“ triumfas šių metų Eurolygoje įkainojamas koeficientu, kuris siekia net 71 (arba tik 1,4 proc. tikimybė) – vėlgi tokiu pat, kaip ir „Chimki“. „Baskonia“ šansai prilyginami beveik 5 procentams (koef. 21), PAO – 5,5 proc. (koef. 18), OLY – 6,7 proc. (koef. 15), „Real“ – 22 proc. (koef. 4,5), „Fenerbahče“ – 31 proc. (koef. 3,25), o CSKA – net 48 proc. (koef. 2,1).

Tiesa, šio sezono „Žalgiris“ gerąja prasme yra toks nenuspėjamas, kad visi šie paskaičiavimai, teorijos ir koeficientai gali imti ir gražiai subliūkšti – ką jau yra įrodžiusi tiek Lietuvos krepšinio (pavyzdžiui, 1999 m. pergalė Eurolygoje), tiek ir apskritai sporto istorija.

Paskutinio tokio įsimintino lietuviško šoko lažybininkams autorė yra plaukikė Rūta Meilutytė, kai būdama vos 15-metė sensacingai laimėjo Londono olimpiados auksą. Prieš tų žaidynių pradžią koeficientas už tai, kad Rūta taps olimpine čempione, buvo net 66 (maždaug 1,5 proc.) – beveik toks pats, kokiu dabar yra piešiamos „Žalgirio“ perspektyvos.

Su tuo, kad „Žalgiris“ šį sezoną gali priblokšti, sutinka ir TV komentatorius Vaidas Čeponis.

„Tikrai nenurašyčiau „Žalgirio“. Jokiu būdu. Net jeigu serijoje tektų kautis prieš CSKA ar „Fenerbahčę“ – jei žalgiriečiai žais taip, kaip penktadienį Kaune ar pirmame rate Stambule – jie tikrai gali nustebinti visą Europą“, – aurotitetingai pareiškė V. Čeponis.

„Žalgiriui“ aktualūs 30-ojo turo mačai:

balandžio 5 d.
„Olimpia“ – „Panathinaikos“
„Barcelona“ – „Chimki“
„Baskonia“ – „Anadolu Efes“
balandžio 6 d.
„Olympiakos“ – „Žalgiris“
„Real“ – „Brose“

Три богатыря 💪 pic.twitter.com/0EreXRQQ48— CSKA Moscow (@cskabasket) 30 March 2018

Eurolygos rikiuotė likus vienam turui:

1. CSKA 23 6
2. Fenerbahče 21 8
3. Olympiakos 19 10
4. Real 18 11
5. Panathinaikos 18 11
6. Žalgiris 17 12
7. Baskonia 16 13
8. Chimki 16 13
9. Maccabi 13 16
10. Unicaja 12 17
11. Brose 11 18
12. Crvena Zvezda 11 18
13. Unicaja 11 18
14. AX Armani 10 19
15. Barcelona 10 19
16. Anadolu Efes 6 23

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)