„Kartais gyvenimo kelias tave pasuka ta kryptimi, kurios nesitikėjai, tačiau svarbiausia – tuo keliu mėgautis. Mano laikas NBA buvo nereali patirtis, dėl kurios visada džiaugsiuosi“, – socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje rašo M. Kuzminskas.

„Komandos draugai, treneriai ir fanai leido man augti taip, kaip negalėjau tikėtis. Dabar kelias krypsta atgal į Europą ir su mažu jauduliuku, tačiau nekantriai prisijungsiu prie savo naujos komandos. Ačiū ir palaikantiems, ir kritikuojantiems. Su naujais metais Jus visus“, – sveikino krepšininkas.

Su „AX Armani Exchange“ M. Kuzminskas sudarė sutartį iki 2018-2019 metų sezono pabaigos. Sutartyje yra išlyga, leidžianti po šio sezono puolėjui grįžti į NBA.

Šių metų lapkričio 12-ą dieną lietuvis buvo atleistas iš Niujorko „Knicks“ ekipos.

Milane M. Kuzminskas bus trečias lietuvis. Šios komandos marškinėlius vilki Mantas Kalnietis ir Artūras Gudaitis.

Debiutuoti naujokas gali jau sausio 5-ą dieną Eurolygos rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“.

2016-2017 metais NBA lygoje debiutavęs M. Kuzminskas per 68 rungtynes vidutiniškai žaidė po 14,9 minutės ir pelnė po 6,3 taško.

Eurolygoje puolėjas debiutavo 2010 metais, kai užsivilko Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. 2013 metais jis persikėlė į Malagą, kur tris sezonus gynė „Unicajos“ garbę.

Milano klubas taip pat nepamiršo M. Kuzminsko laimėjimų su nacionaline ekipa. Su Lietuvos rinktine jis dukart tapo Europos vicečempionu, žaidė 2014 metų pasaulio čempionate ir 2016 metų olimpiadoje.

2017 metų Europos čempionate M. Kuzminskas buvo vienas iš mūsų šalies nacionalinės ekipos lyderių – vidutiniškai per rungtynes pelnė 15,3 taško ir atkovojo 4,3 kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)