G. Žibėno auklėtiniai namie varžovus įveikė 113:100 (34:20, 35:26, 22:33, 22:21).

Vilniečiai užkūrė puolimo šou pirmoje rungtynių pusėje – surinko 69 taškus, pataikydami 9 tritaškius iš 13 ir vienu metu traiškė varžovus 68:41.

Vis tik po pertraukos „7bet-Lietkabelis“ parodė charakterį – patys per trečią kėlinį supurtė 33 taškus, o ketvirtojo kėlinio pradžioje po Deivido Sirvydžio baudos metimų ekipas skyrė vienženklis skirtumas – 84:92.

Įpusėjus ketvirčiui skirtumas dar labiau sumenko ir iš vilniečių pranašumo teliko trys taškai – 93:96.
„Rytas“ pradėjo naudotis tuo, kad panevėžiečiai buvo surinkę penkias komandines pražangas ir ėmė rinkti taškus baudų metimais, o netrukus tritaškį smeigė Margiris Normantas, sugrąžindamas dviženklį skirtumą – 106:94.

„Vienos prastesnių rungtynių. Pirmoje rungtynių pusėje įgijome pranašumą, nes kelis kartus juos sustabdėme, galėjome užbėgti, žaisti savo krepšinį. Antroje pusėje įėjome labai tingiai, labai savanaudiški puolimo prasme, nors tokie nesame – kamuoliu dalinamės. Žinojome, kad jie reaguos. Deja, iki žaidėjų neprisikasėme per pertrauką. Jeigu balandį esame tokie, kokie esame antroje pusėje, jeigu žaidėjams tai nėra signalas ir jiems tai neįdomu, kažkas turi tą pasakyti.

Pasirodėme labai prastai ir tai priminė Karaliaus Mindaugo taurės trečio kėlinio pradžią, kai praleidome pigius taškus ir patys pradėjome žaisti po vieną. Taip patyrusios komandos grįžta į rungtynes. Rungtynių gale turėjome daugiau jėgų, tik dėl to ir laimėjome“, – po mačo reziumavo „Ryto“ treneris.

Jis pabrėžė, kad atsakomybę už tokį pasirodymą antroje mačo dalyje turi prisiimti tiek pats, tiek žaidėjai.

„Turime pasidalinti atsakomybę ir tai yra rimtas signalas mums. Tinkamu metu. Antroje rungtynių pusėje parodėme nepagarbą sau.

Pirmoje pusėje žaidėme norimą, „Ryto“ krepšinį. Bet antroje pusėje pasiėmėme pusdienį laisvą“, – kalbėjo jis.

Savo ruožtu „7bet-Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas prisiminė prieš kelias savaites įvykusį mačą, kai jo auklėtiniai ASG arenoje taip pat atrodė klaikiai – tada 72:109 nusileista Vilniaus „Wolves“.

„Sunku kažką pasakyti protingo. Tai lyg deja vu. Parodėme reakciją, kad galime žaisti. Man, kaip treneriui, kyla klausimas, kodėl mes taip atrodome pirmose pusėse“, – sakė serbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją