Per iškilmingą apdovanojimų ceremoniją čempionų titulą susigrąžinusiai Kauno „Žalgirio“ komandai buvo įteikti aukso žiedai, Vilniaus „Rytas“ pasidabino sidabru, o Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ – bronzos medaliais, taip pat buvo įteikti ir kiti individualūs bei komandiniai apdovanojimai.

Finalo serijos MVP tapo fantastišką pasirodymą lemiamose finalo rungtynėse surengęs „Žalgirio“ žaidėjas Isaiah Tayloras. Visos didžiojo finalo serijos metu jis fiksavo 17 taškų, 3,4 rezultatyvių perdavimų ir 17 naudingumo balų vidurkius.

Sekmadienį vakare krepšininkui dar akivaizdžiai trūko energijos.

Apie 3 valandas užtrukusių apdovanojimų pirmoje dalyje I. Tayloras turėjo įdėti daug pastangų, jog neužmigtų beklausydamas renginio vedėjų Lino Kunigėlio ir Vytaro Radzevičiaus balsų.

„Aš čia kovoju už savo gyvybę“, – apdovanojimų metu „Twitter“ socialiniame tinkle guodėsi krepšininkas.

Visgi, vienu metu nuovargis darė savo ir I. Tayloras pasidavė pagundai trumpam pailsinti akis.

Jau kiek anksčiau buvo aišku, kad „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono MVP atiteko Alytaus „Wolves“ atstovui – juo tapo įžaidėjas iš JAV Ahmadas Caveris.

Paaiškėjo ir simbolinis „Betsafe-LKL“ sezono penketukas, kurį rinko treneriai ir žurnalistai. Gynėjų pozicijas jame užėmė Ahmadas Caveris ir Marcusas Fosteris, puolėjų – Jeffery Garrettas, Laurynas Birutis ir Martynas Echodas.

Jonavos klubo strategui Virginijui Šeškui atiteko metų trenerio apdovanojimas, kuriame balsavo žurnalistai. 56-erių specialistas sugebėjo savo komandą atvesti į geriausiųjų ketvertą ne tik „Betsafe-LKL“ čempionate, bet ir Citadele KMT turnyre, kur jonaviečiai pasidabino sidabru.

Metų proveržio apdovanojimą, balsus atidavus lygos treneriams bei žurnalistams, gavo vienu Klaipėdos „Neptūno“ lyderių tapęs Matas Jogėla.

Metų teisėju lyga pripažino Gytį Vilių. 35-erių kaunietis pastaraisiais metais įtvirtina savo, kaip vieno geriausių Europos arbitrų, statusą. Jau trejus metus iš eilės jis švilpė ir Eurolygos finale.

Renginio vaizdo įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją