Pirmoje dvikovos dalyje šeimininkai niekuo nenusileido kauniečiams, o trečiame ketvirtyje žaisdami kaip iš natų susikrovė dviženklį pranašumą (61:51).

Paskutiniame kėlinyje žalgiriečiai kilo į šturmą ir ėmė artėti, bet Deivido Gailiaus atsakymai privertė Andrea Trinchieri išnaudoti paskutinę minutės pertraukėlę dar likus žaisti beveik pusę ketvirčio (73:66).

Po K. Evanso ir Dovydo Giedraičio sėkmingų epizodų skirtumas susitraukė iki panaikinamo vienu metimu (77:75).

Priešpaskutinę minutę K. Evansas tolimu metimu išvedė čempionus į priekį, trijų taškų vertės ataką užbaigė Laurynas Birutis, bet kai jau atrodė, kad „Žalgiris“ pasieks savo, Žygimanto Janavičiaus ir Mindaugo Girdžiūno tolimi šūviai perkėlė kovą į pratęsimą.

Įpusėjus papildomam laikui „Neptūnas“ vėl diktavo sąlygas pirmaudamas 4 taškų skirtumu, dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito trauktis iš grumtynių teko K. Evansui ir Rolandui Šmitui.

L. Biručio ir Edgaro Ulanovo pastangomis „Žalgiris“ išliko kovoje, o du pergalę uostamiesčio atstovams galėję atnešti Martyno Pacevičiaus metimai skriejo pro šalį.

Teko žaisti dar vieną pratęsimą, tiesa, prieš tai vietos publika skanduote „gėda, gėda“ dar išliejo apmaudą dėl D. Giedraičio pražangos paskutinę sekundę neįžvelgusių arbitrų.

Vis dėlto būtent pražangos netrukus eliminavo tiek tą patį D. Giedraitį, tiek Edmondą Sumnerį, tiek L. Birutį.

Smarkiai išretėjums gretomis Kauno ekipa pastebimai sutriko, ir „Neptūnas“ priartėjo prie tikslo (112:109).

Per anksti apsidžiaugti varžovams neleido Luko Lekavičiaus tritaškis, tačiau daugiau užpulti žalgiriečiai nebesugebėjo, o klaipėdiečius į pergalės šokį pasiuntė šaltakraujiškai M. Girdžiūno realizuoti baudų metimai.

„Neptūnas“ iškovojo jau 8 pergalę paeiliui nuo tada, kai nurodymus komandai pradėjo dalinti graikas Georgios Vovoras.

Savo ruožtu, „Žalgiris“ LKL suklupo po 14 pergalių serijos. 11 jų buvo surinkta vadovaujant A. Trinchieri, kuriam Klaipėdoje teko pirmą kartą nulenkti galvą prieš oponentus.

Įdomu, jog „Neptūnas“ LKL favoritus patiesė antrą kartą šiame sezone – lapkritį tai pavyko padaryti ir Kaune.

K. Evansas trečiadienį fiksavo savo rezultatyvumo rekordą LKL (26 taškai), tačiau priešingoje barikadų pusėje žibėjo kitos žvaigždės.

35-erių M. Girdžiūnas pelnė 28 taškus ir surinko 38 naudingumo balus, Ž. Janavičiaus sąskaitoje – 22 taškai, 11 rezultatyvių perdavimų, 6 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai.

Svečiams trūko traumuotų Tomo Dimšos, Karolio Lukošiūno ir Arno Butkevičiaus, šeimininkams nepadėjo Ignas Sargiūnas.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 28, Žygimantas Janavičius 22, Thomas Rutherfordas 17, Ąžuolas Tubelis 16, Deividas Gailius 13, Martynas Pacevičius 7;

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 26, Edmondas Sumneris 21, Laurynas Birutis 15, Edgaras Ulanovas 14, Brady Manekas ir Rolandas Šmitas po 11, Lukas Lekavičius 9.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)