„Buvo daug nesusikalbėjimo gynyboje. Ypač A. Milaknio tritaškiai skaudžiai mums kainavo. Turime laiko pasiruošti vieną dieną ir spręsti tas problemas. Turime daugiau susikalbėti gynyboje. Jis išmetė daug laisvų metimų, kas yra mūsų gynybos klaidos. Tokių dalykų negali būti, nes laisvas jis tikrai įmes. Tai buvo viena iš didesnių problemų.

Nelabai galiu paaiškinti, kas buvo kitaip antroje pusėje. Žiūrėsime video, matysime, kokias klaidas darome. Svarbiausia gerinti gynybą, aišku puolime irgi yra ką tobulinti“, – po rungtynių rūbinėje kalbėjo Mindaugas Girdžiūnas.

„Lietuvos ryto“ gynėjas buvo vienas rezultatyviausių vilniečių gretose su 13 taškų ir 4 rezultatyviais perdavimais.

Kiek prasčiau pasirodęs Martynas Echodas taip pat pažymėjo prastą sostinės krepšininkų gynybą. 8 taškus pelnęs aukštaūgis mano, kad „Lietuvos rytas“ turėtų neleisti taip siautėti priešininkų snaiperiui.

„Tiesiog jie labiau norėjo laimėti. A. Milaknis sumetė laisvus metimus, ko negali būti, juolab, kad žinome, koks geras metikas jis yra. Puolime žaidžiame tikrai padoriai, įmetėme 83 taškus. Aišku, galime geriau. Tačiau gynyboje praleisti 96 taškai.

Turime koncentruotis ties gynyba. Jie poziciniame puolime žaidžia tikrai solidžiai. Turime geriau numatyti jų derinius ir apsiginti“, – pralaimėjimo priežastis vardino Martynas Echodas.

Prieš prasidedant finalo serijai „Žalgiris“ po puikaus sezono Eurolygoje įvardinamas kaip finalo favoritas. „Lietuvos ryto“ žaidėjai teigia, kad tokios prognozės motyvuoja papildomai ir lengvai atiduoti pergalių vilniečiai neketina.

„Motyvacija yra visada ir visada ji bus. Mes neklausome prognozuotojų, kiekvienose rungtynėse kovojame dėl pergalės“, – sakė M. Girdžiūnas.

„Mes neturime ko prarasti. Visi galvoja, kad laimės „Žalgiris“. Turime kovoti ir atiduoti visą širdį“, – pritarė M. Echodas.

Antrosios „Betsafe – LKL“ finalo rungtynės bus žaidžiamos Vilniuje pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)