Tiesa, ne viskas buvo kaip rožėmis klota – mačo metu K. Kemzūrai teko griebtis korekcijų, kurios atnešė pageidaujamą rezultatą.

Pirmus penkis tolimus metimus pataikęs Rasheedas Sulaimonas vos kiek daugiau nei per kėlinį sušveitė 17 taškų, „Wolves“ iki pertraukos kartu suklydo tik 3 kartus. Tačiau patys turėjo apsčiai problemų gynyboje ir daugių daugiausiai įstengė šuoliuoti koja kojon su varžovais.

Užtat antroje mačo dalyje šeimininkai pradėjo „vogti“ kamuolius iš oponentų ir kaupti persvarą, 24-ą min. virtusia dviženkle. Ties šia žyma K. Kemzūros auklėtiniai ir įsitvirtino, pabaigoje nesuteikę Ukrainos klubui jokių pergalės iliuzijų.

Labiausiai trenerį džiugino skaičiai puolime atkovotų kamuolių grafoje – pagal šį rodiklį „vilkai“ buvo pranašesni 17:11.

„Žinojome, kad „Prometey“ šiuo aspektu yra geriausia komanda turnyre, ir juos aplenkėme, kontroliavome „lentą“. Kitas esminis skaičius – tik 7 klaidos: neleidome varžovams bėgti į kontratakas, vertėme žaisti pozicinį krepšinį. Galiausiai, 9 perimti kamuoliai ir kiti į protokolą nepatekę kamuolio pamušimai ginantis parodo, kad žaidėme vieningai ir su aistra, taigi, rezultatas yra logiškas“, – komentavo 53-ejų specialistas.

Abiejose aikštės pusėse oponentus į neviltį varė R. Sulaimonas, surinkęs ne tik 30 taškų, 7 rezultatyvius perdavimus, bet ir 3 perimtus kamuolius.

„Vasarą labai ilgai ir kantriai laukėme, kol šis žaidėjas priims mūsų pasiūlymą, kadangi žinojome jo galimybes tiek puolime, tiek gynyboje. Džiaugiamės dėl to, kaip Rasheedas tobulėja. Juk, tarkime, užsienio kalbos neišmoksi per savaitę ar mėnesį. Kartais sekasi prasčiau, ir tuomet nelengva išlikti pozityviam, bet šiandien tai mes visi padarėme.

Taip pat paminėčiau Kristupą Žemaitį, Arną Beručką. Ir Christianas Mekowulu sužibėjo – atrodė, kad aikštėje jis yra ne vienas žaidėjas, o du, taip jo buvo pilna visur. Po rungtynių pasakiau, kad dabar mažiau iš jo nebesitikėsime.

Aišku, bus visokių rungtynių. Kol pasirenkame gerus metimus, man ne tiek rūpi, kas kiek taškų pelno. Bet gynyboje kiekvienas turi kažką duoti, prisidėti, ir šiandien komanda žaidė atitinkamai“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Tiesa, čia pat jis susimąstė apie sekmadienį laukiančią akistatą su Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderiu Kauno „Žalgiriu“.

„Galiu prisikalbėti, sekmadienį gal jau atrodysime tarsi nučiuožę žemyn laiptais ar nusileidę liftu, – šyptelėjo „Wolves“ strategas. – Dabar turime tvirtai stovėti ant žemės, nes maksimaliai susikaupti mums reikia ir žaidžiant su Utenos „Juventus“ ar bet kuriuo kitu varžovu. Bet dabar jau pajutome pergalių skonį. Laimėti – geras jausmas, jam lydint lengviau prisiversti sunkiai dirbti. Iki to turėjome nueiti sunkų kelią su visais žaidėjų vėlavimais, pakeitimais, traumomis.“

Svečių strategui Ronenui Ginzburgui Vilniuje patarinėjo asistentas iš Lietuvos Mantas Šernius, o įsitaisęs greta atsarginių suolo kartu su 5 tūkst. žiūrovų mačą stebėjo puolėjas Arnoldas Kulboka, praleisiantis šį sezoną dėl kelio traumos.

Kitas rungtynes Europos taurės turnyre po savaitės „Wolves“ vėl žais namuose su Venecijos „Umana Reyer“ (Italija).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją