Dėl vėluotų atlyginimų su „Nevėžiu“ kurį laiką nesportavo legionierius Tyrone'as Brazeltonas ir Arvydas Šikšnius.

„Vėluojantys atlyginimai turi pradėti tirpti artimiausiu metu, kaip stipriai viskas pasidengs žinosiu kitos savaitės pradžioje. Iš šios savaitės išspaudėme viską, ką galėjome. Mūsų finansinė situacija toli gražu nėra pati blogiausia LKL“, – teigė Kalvaitis.

– Kodėl žaidėjai pasibaigus lapkričiui yra gavę tik vieną atlyginimą?

– Šiuo metu žaidėjai yra gavę daugiau negu vieną atlyginimą ir rytoj (šeštadienį - DELFI) į rungtynės Panevėžyje vykstame stipriausios sudėties. Su komanda treniruojasi, bet dar kiek prisisaugo po traumų pasveikę Valdas Dabkus ir Šarūnas Kulevičius.

Atlyginimai vėluoja todėl, kad žadėti rėmėjų pinigai mūsų sąskaitos nepasiekia laiku. Mano žiniomis, tokių problemų turi dauguma LKL klubų, bet kažkodėl „Nevėžio“ klausimas šią savaitę tapo nacionalinės svarbos (šypsosi).

– Kodėl derybos su rėmėjais tiek ilgai užtruko?

– Derybos baigėsi dar vasarą, viskas buvo išspręsta ir suderinta gal per savaitę laiko. Klausimą patvirtino patys aukščiausi kompanijos žmonės, kurių reputacija kalba pati už save. Gavau leidimą komplektuoti komandą. Dabar man paprašius nors dalies tų žadėtų pinigų atsakymas buvo toks: „Mes pažadėjome visą sumą, vadinasi visa suma ir bus. Truputį pakentėkite, tai tik laiko klausimas“. Netrukus susėsime prie bendro stalo ir vėl.

– Ar neturėjote plano „B“?

– Planas „B“ vasarą buvo suspenduoti savo veiklą ir nestartuoti šių metų LKL pirmenybėse, kaip tą padarė Vilniaus „Sakalai“. Mes Kėdainiuose iš čia veikiančių šalies įmonių bei ūkininkų, savivaldybės esame pajėgūs surinkti iki 600 tūkst. litų. Tokia komanda nelabai žiūrėtųsi naujoje arenoje, o žaisti dėl išlikimo lygoje irgi nėra pats smagiausias dalykas.

Gavome garantijas, atsiskaitėme su praėjusių metų žaidėjais bei treneriais, per pusę sumažinom skolas kitiems kreditoriams iš senesnių metų ir nusprendėme startuoti. Tuo pasirūpino UAB „Daumantai LT“, kurie iki šios dienos yra ištikimiausi mūsų rėmėjai.

– Kada žaidėjams bus išmokėtos skolos už šį sezoną?

– Vėluojantys atlyginimai turi pradėti tirpti artimiausiu metu, kaip stipriai viskas pasidengs žinosiu kitos savaitės pradžioje. Iš šios savaitės išspaudėme viską, ką galėjome. Pasikartosiu, mūsų finansinė situacija toli gražu nėra pati blogiausia Lietuvos krepšinio lygoje.

– Kodėl išleidote Vilmantą Dilį, o A. Šikšniaus – ne?

– Tai dvi skirtingos istorijos. Teisiškai mes neturėjome svertų sulaikyti abiejų, tik Vilmantas jau buvo tvirtai apsisprendęs išvykti. Pasikalbėjom trise: aš, Arvydo agentas bei žaidėjas. Paprašiau dar truputėlio kantrybės. Arvydas sutiko, o aš savo pažadą jam irgi ištesėjau. Utenos klubo atstovas spaudai viską suformulavo kiek kitaip, naudodamasis progą jam perduodu linkėjimus.

– Prieš sezoną teigėte, jog jūsų tikslas yra trečia vieta LKL. Ar užklupus finansiniams sunkumams šios ambicijos nesumažėjo?

– Aš daugiau sakiau, kad apie tai svajojame ir surinkę tokią sudėti nemeluosime, kad mus užtektų 8-uko. Pasitikiu žmonėmis, su kuriais šiuo metu dirbame ir nuoširdžiai tikiu, kad greitu metu palikę finansinius nesklandumus už nugarų būsime pajėgūs siekti savo svajonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)