Pradėjus tiksėti paskutinei mačo minutei ekipas skyrė vos vienas metimas (76:74). Tuomet iniciatyvos ėmėsi rezultatyviausias „Nevėžio“ žaidėjas Tyrone'as Brazeltonas, kuris paleido kamuolį aukšta trajektorija ir jis skrodė tinklelį (78:74).

Kitoje atakoje tritaškiu atsakė ir „Lietkabelio“ lyderis Parrishas Brownas. Jo tolimas šūvis sumažino atsilikimą iki minimumo (77:78). Prie baudų metimo linijos stojęs Gintaras Leonavičius neklydo (80:77).

Panevėžio ekipos vyriausiasis treneris Algirdas Brazys paprašė minutės pertraukėlės ir lemiamą metimą patikėjo Dariui Griškėnui. Visgi gynėjo metimas, galėjęs išplėšti pratęsimą, tikslo nepasiekė, o pergalę šventė „Nevėžis“.

Pirmą kartą šį sezoną į aikštelę išbėgo Šarūnas Kulevičius, kuris rugsėjo mėnesį buvo susilaužęs čiurnos kaulą. Gynėjas per dvi minutes pasižymėti nespėjo.

Po rugtynių abiejų komandų strategai internetinei sporto transliacijų televizijai „SportoTV.lt“ pasidalijo mintimis apie mačą.

Gintaras Leonavičius (Kėdainių „Nevėžio“ vyr. treneris):„Labai įtemptos ir nervingos rungtynės. Reikėjo atlaikyti visus emocinius faktorius, norint laimėti mačą. Turiu gerbti žaidėjus, kurie esant įtemptant situacijai priėme teisingus sprendimus, įmetė metimus. Vyko vyriška kova, vyras prieš vyrą, kuri nuvargino žaidėjus. Džiaugiuosi, kad susitikimo pabaiga buvo sėkminga mums. „Lietkabelis“ yra kita komanda nei sezono pradžioje. Ekipa turi savo braižą ir gynyboje, ir puolime. Labai sunku žaisti prieš jų aukštaūgius – D. Odiakosą ir R. Olanderį. Gaila, kad mums šiandien nepadėjo D. Šilinskis. Aišku, varžovams padėjo ir patyrusio žaidėjo E. Ežerskio indėlis, todėl ekipa nežiūrint į nieką su visais kariauja.“

Algirdas Brazys (Panevėžio „Lietkabelio“ vyr. treneris):„Blogai, jog pralaimėjome. Rungtynės buvo įtemptos ir įdomios žiūrovams. Žaidėme su stipria komanda, kuri nepaisant visų problemų, turi labai stiprią sudėtį ir demonstruoja gerą krepšinį. Nežiūrint į tai, šiandien ėjome į aikštelę kovoti dėl pergalės, o ne pralaimėti. Nežiūrėjome į tai ar kėdainiečiai atvažiuos nepilnos sudėties, dar geriau, kad jie atvažiavo visi, nes su stipria ekipa kovoti įdomiau. Šiandien mums buvo sunku žaisti prieš ekipą, kuri turi indvidualiai aukšto pajėgumo krepšininkus. Buvome išstudijavę varžovų derinius, tačiau viską lėmė tos keleta sekundžių ir žaidimas vienas prieš vieną. Varžovai gerai skirstė kamuolius ir puikiai pataikė, todėl, reikia pripažinti, mūsų gynyba prieš tokią ekipą nepasiteisino. Prastai sužaidėme ir rungtynių pabaigą, padarėme keletą grubių klaidų. Nenoriu kaltinti atskirų žaidėjų, tačiau mums dar trūksta susižaidimo, nes komandą tik nesenai papildė nauji žaidėjai – E. Ežerskis ir V. Kariniauskas.“

„Lietkabelis“: Dinma Odiakosa 17 (11 atk. kam.), Parrishas Brownas 16, Ryanas Olanderis 12, Ernestas Ežerskis 8, Vaidas Kariniauskas 8 (9 atk. kam., 0/3 trit.).

„Nevėžis“: Simas Buterlevičius 20 (4/11 trit.), Tyrone'as Brazeltonas 19 (3/3 trit.), Valdas Dabkus 15 (10 atk. kam.), Rolandas Jakštas 9 (7 atk. kam., 4/4 dvit.), Gintaras Leonavičius 9 (7 rez. perd.).

Šios komandos dar kartą susitiks antradienį, kuomet 18 val. bus žaidžiamos Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynės. Tai bus jau ketvirta šių ekipų tarpusavio akistata. Pirmuosius du susitikimus 79:52 ir 100:71 taip pat laimėjo „Nevėžis“.

LKL turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, pergalių procentas):

1.Vilniaus „Lietuvos rytas“330100
2.Prienų „TonyBet“98189
3.Kauno „Žalgiris“65183
4.Kėdainių „Nevėžis“97278
5.Klaipėdos „Neptūnas“53260
6.Pasvalio „Pieno žvaigždės“95455
7.Šiaulių „Šiauliai“104640
8.Utenos „Juventus“103730
9.Kauno rajono „LSU-Atletas“113827
10.Alytaus „Dzūkija“82625
11.Panevėžio „Lietkabelis“102820

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)