Rungtynes komandos pradėjo lygiai, o svečiams truktelėjus į priekį (15:9) pažiro ne patys maloniausi vaizdai – Brandonas Tabbas buvo nubaustas technine pražanga, Justinas Marcinkevičius sužaidė nesportiškai.

Ilgai į dviženklę persvarą taikęsi „Nevėžio-Optibet“ krepšininkai ją pasiekė antrojo kėlinio pradžioje (26:16). Dar viena nesportinė pražanga buvo skirta Viny Okouo, o Kadeemui Jackui pavyko aptirpdyti skirtumą tarp komandų (27:33). Iki ilgosios pertraukos Kėdainių klubas dar kartą truktelėjo į priekį (48:37).

Po ilgosios pertraukos G. Petrausko auklėtiniai jau dominavo, o ketvirtasis kėlinys virto tik formalumų tvarkymu. Su pralaimėjimu sunkiai susitaikiusiam „Pieno žvaigždžių“ suoleliui dar skirta techninė pražanga, tačiau mačo eigos tai niekaip nepakeitė. Skirtumas aptirpo tik paskutinėmis minutėmis.

Šeimininkus šiame mače itin nuvylė nominalus lyderis Brandonas Tabbas, per 21 minutę sukrapštęs tik tašką (0/1 dvitaškio, 0/4 tritaškių, 1/2 baudų metimų), rungtynes baigęs dėl penkių pražangų ir su -6 naudingumo balais. Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) jis renka net 24,3 taško.

Pasvalio klubas nežymiai nuo varžovų atsiliko daugelyje statistinių kategorijų, o komandos strategui Aurimui Jasilioniui daugiausiai nerimo kelti turėtų net 20 prarastų kamuolių.

„Pieno žvaigždės“ jau prieš šias rungtynes neturėjo šansų žengti į kitą etapą. Pasvalio klubas turėjo neigiamą įmestų ir praleistų taškų santykį prieš Palangos „Olimpą“ (3/3), tad aukščiausiai grupėje palypėti galėjo iki trečiosios vietos, o dabar ir šiuos šansus prarado.

Pirmąją vietą B grupėje jau anksčiau užsitikrinę buvo „Šiauliai“ (4/1), kurie keliauja į Citadele KMT ketvirtfinalį. Tuo tarpu dėl palankaus taškų santykio „Nevėžis-Optibet“ aplenkė „Olimpą“, liko antras ir dėl vietos atkrintamosiose turės susigrumti su A grupės antrąja komanda. Šiuo metu į tokią poziciją realiausiai pretenduoja Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (3/2), joje atsidurti gali ir Klaipėdos „Neptūnas“ (4/0).

B grupės kovas užbaigs „Pieno žvaigždžių“ ir „Šiaulių“ mačas, nepakeisiantis situacijos turnyro lentelėje.

„Pieno žvaigždės“: Jordanas Watsonas 19 (4/6 tritaškių), Simas Jarumbauskas 16 (4 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.), Kadeemas Jackas 15 (7 atk. kam.), Adomas Sidarevičius 9, Artis Ate 8 (1/5 tritaškių), Brandonas Tabbas 1 (0/4 tritaškių, -6 naud. bal.).

„Nevėžis-Optibet“: Ignas Vaitkus 18, Viny Okouo 17 (8/9 dvitaškių, 7 atk. kam.), Zane'as Watermanas 16 (8 atk. kam.), Courtney Ramey 15 (4 atk. kam.), Seanas McNeilas 13 (3 per. kam.), Lovre Bašičius 6 (7 rez. perd., 4 per. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją