Naujokių birža prasidėjo jautria akimirka. WNBA skyrė simbolinius šaukimus Giannai Bryant, Alyssai Altobelli ir Payton Chester – „Mamba“ akademijos jaunosioms krepšininkėms, kurios kartu su Los Andželo „Lakers“ legenda Kobe Bryantu sausį tragiškai žuvo sudužus į treniruotę skridusiam sraigtasparniui.

Be to, WNBA įsteigė naują apdovanojimą, kuris bus pavadintas žuvusios K. Bryanto dukros Giannos vardu. Apdovanojimas kasmet bus skiriamas žmogui, labiausiai prisidedančiam prie moterų krepšinio augimo ir jo populiarinimo. Renkant apdovanojimo laimėtoją savo žodį turės ir Giannos mama Vanessa Bryant.

Niujorko „Liberty“ ekipa, kaip ir buvo laukta, pirmuoju šaukimu pasirinko koledžo krepšinio superžvaigždę Sabriną Ionescu. 22 metų 180 cm ūgio įžaidėja yra NCAA visų laikų lyderė pagal trigubus dublius ir vienintelė žaidėja NCAA lygoje pelniusi 2000 taškų, atlikusi 1000 rezultatyvių perdavimų ir atkovojusi 1000 kamuolių.

Praėjusį sezoną WNBA dugne buvusi „Liberty“ komanda tarpsezonio metu keičiasi iš pagrindų – pasikeitus klubo savininkams keičiasi ir logotipas, o komandos sudėtis bus buriama būtent aplink S. Ionescu, kuri dėl naujos WNBA kolektyvinės darbo sutarties taps daugiausiai uždirbančia lygos naujoke.

Per sezoną Niujorke amerikietė uždirbs 68 tūkst. JAV dolerių, tačiau gerokai daugiau ji gaus už reklamos sutartis. Jau anksčiau krepšininkė sudarė sutartį su „Beats by Dre“, o naujokių biržos metu patvirtino ir apie sutartą ilgametį bendradarbiavimą su „Nike“.

WNBA džiaugiasi, jog viena didžiausių JAV moterų krepšinio žvaigždžių pravėrė lygos duris ir padės jos populiarinimui. Oregono universitetą baigusią įžaidėją su profesionalės karjeros startu „Twitter“ tinkle pasveikino tokie atletai kaip LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas.

Ši naujokių birža buvo pažymėta ir istoriniu Latvijos krepšinio pasiekimu. 11-uoju šaukimu Sietlo „Storm“ klubo pasirinkta Kitija Laksa tapo aukščiausiai pašaukta latve WNBA istorijoje. 23-ejų puolėja iki šiol žaidė Rygos TTT ekipoje.

WNBA sezonas turėjo prasidėti gegužės 15-ąją, tačiau dėl koronaviruso pandemijos pirmenybių startas yra atidėtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)