Klaipėdiečių varžovai – Belgrado „Crvena Zvezda“ iš Serbijos, pirmame D grupės ture 76:68 nugalėjęs Stambulo „Galatasaray“ klubą su Martynu Pociumi.

„Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika pabrėžia, kad Belgrado „Crvena Zvezda“ turi galingų priekinės linijos žaidėjų ir klaipėdiečių užduotis bus neleisti jiems dominuoti po krepšiu.

„Turime organizuoti žaidimą taip, kad neleistume įsisiūbuoti varžovų priekinei linijai. Praėjusią savaitę Ispanijoje pajutome Eurolygos krikštą, galbūt pernelyg jaudinomės ir perdegėme: nesisekė žaisti ir pataikyti į krepšį taip, kaip galime. Tikėkimės, kad namuose jau bus kitaip. Trokštame pergalės. Svarbu nusiteikti psichologiškai, nesijaudinti, žaisti savo žaidimą ir tada visko gali būti“, – kalbėjo M. Mažeika.

Anot Klaipėdos ekipos vyr. trenerio Kazio Maksvyčio, varžovai – grėsmingi, tad bus bandoma juos nustebinti gudrumu ir kovingumu.

„Ūgiu ir individualiais žaidėjais varžovai mus gerokai pranoksta, tačiau mes žaisime savo aikštėje ir privalome atrodyti geriau nei pirmose Eurolygos rungtynėse Ispanijoje. Reikia žūtbūt sustabdyti 26-erių metų 223 cm ūgio varžovų ekipos milžiną Bobaną Marjanovičių. Tai bus nelengva užduotis“, – mano K. Maksvytis.

Šis aukščiausias Eurolygos krepšininkas, surinkęs 30 naudingumo balų, buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos pirmosios savaitės žaidėju. B. Marjanovičius per rungtynes su „Galatasaray“ įmetė 22 taškus, sugriebė 10 atšokusių kamuolių ir blokavo 2 metimus.

„Crvena Zvezda“ savo gretose turi gerų legionierių iš Amerikos, taip pat yra ir pajėgių Serbijos rinktinės žaidėjų. Serbai pasižymi kieta gynyba, jie tiesiog įvelia į savo žaidimą ir neleidžia varžovams žaisti taip, kaip jie nori. Svarbu neįsivelti į jų provokacijas, o žaisti taip, kaip mes galime ir mokame. „Crvena Zvezda“ dabar yra ant bangos, juk jie ne tik iškovojo pergalę Eurolygoje, bet ir pergalingai žingsniuoja Adrijos čempionate. Jie žaidė šešias rungtynes ir iškovojo visas pergales“, – teigė K. Maksvytis.

Neptūniečiams prieš Eurolygos krikštą papildomų emocijų suteikė tai, kad Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate jie žingsniuoja be suklupimų – pasiekė visas septynias pergales ir yra vieninteliai, dar nepatyrę pralaimėjimo.

Primename, kad pirmame Eurolygos ture „Neptūnas“ Vitorijoje 69:88 neprilygo „Caja Laboral“ komandai, kuriai tai yra apskritai pirma pergalė sezone (baskai pralaimėjo visus tris ACB lygos mačus – DELFI).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!