Dairosi Amerikoje

Neptūnas“ prieš sezoną pasirašė sutartį su ukrainiečiu Michailu Anisimovu, kuris turėjo būti pagrindinis komandos vidurio puolėjas.

„Tačiau vieną dieną jis susikrovė lagaminus ir pasakė, kad dėl šeimyninių aplinkybių reikia išvykti į Kijevą. Paskutinės žinios yra tokios, kad grįžti jis negali ir niekas rišliai nepaaiškina, kokia priežastis. Sakoma, kad ir mamos liga, ir skyrybos su žmona. Jo agentas labai siekia, kad su M. Anisimovu kuo greičiau taikiai nutrauktume sutartį“, - problemą įvardijo „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Komandos vyriausiasis treneris K. Maksvytis tai pat pripažino, kad jau nesitiki, jog M. Anisimovas grįš į „Neptūną“.

„Tikrai nėra smagu ir lengva prieš pat startą Eurolygoje likti be pagrindinio vidurio puolėjo. Turime du centrus – Egidijų Dimšą ir Simą Galdiką, tačiau vis tiek reikia pagrindinio žaidėjo. Todėl jo jau ieškome, žiūrime į Amerikos pusę, nes iš ten atsivežti krepšininkus yra pigiau. Pavyzdžiui, už lietuvį žaidėją valstybei reikia sumokėti 45 proc. jo algos dydžio mokesčius, o už amerikietį – tik 15 proc.“, - peripetijas atskleidė K. Maksvytis.

Išgąsdino „Dzūkijos“ pirkiniai

Nors komanda ir turi problemų, tiek Lietuvos krepšinio lygos (LKL), tiek Eurolygos sezono pradžią pasitinka nusiteikusi optimistiškai.
Pirmas LKL varžybas klaipėdiečiai trečiadienį žais namuose. Jų varžovė bus Alytaus „Dzūkijos“ komanda.

„Kai rinkomės „Dzūkiją“, galvojome, kad bus lengvos rungtynės. Tačiau paskutiniai komandos pirkiniai išgąsdino. Galiu prognozuoti, kad laukia rimta kova. Kita vertus, su daugeliu LKL komandų teks atkakliai kovoti, nes silpnesnėmis galima įvardinti vos kelias“, - vertino K. Maksvytis.

„Neptūno“ klubo valdyba komandai LKL iškėlė tikslą iškovoti medalius. Praėjusį sezoną klaipėdiečiai tapo LKL vicečempionais, o metais anksčiau laimėjo bronzos medalius.

„Anksčiau valdyba keldavo tikslą patekti tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų, o dabar buvo aiškiai pasakyta – medaliai“, - tvirtino O. Kurauskas.

„Neptūną“ krepšinio ekspertai jau priskiriama prie Lietuvos superklubų, kuriais iki šiol buvo įvardijami tik Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

„Mes patys jaučiame, kad kitos komandos su mumis kovoja dviguba energija. Kiekviena komanda nori įkąsti „Žalgiriui“, „Lietuvos rytui“ ar „Neptūnui“, nes tada reiškia, kad ji yra šio to verta. Tačiau tikrai nedrįsčiau „Neptūno“ vadinti superklubu, tegul kiti klijuoja tas etiketes ir kalba pasiekimai“, - dėstė O. Kurauskas.

Startas – Ispanijoje

Kovas Eurolygoje, kur pateko į D grupę, „Neptūnas“ pradės spalio 15 dieną. Pirmos rungtynės – išvykoje su Ispanijos Vitorijos „Laboral Kutxa“.

Klaipėdiečiams savo grupėje taip pat teks žaisti su Pirėjo „Olympiakos“ klubu iš Graikijos, ispanų Valensijos „Basket“ ekipa, Turkijos Stambulo „Galatasaray“ komanda ir Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkais iš Serbijos.

„Iki pirmų Eurolygos varžybų, regis, sužaisime penkerias LKL rungtynes, tad tikiuosi, kad dar labiau pavyks nušlifuoti žaidimą, sustyguoti, žaidėjai pasieks geriausią formą. Ar realu „Neptūnui“ patekti į Eurolygos TOP-16? Aišku, kad tai sunkiai pasiekiama, kai pradedi vertinti kitų komandų biudžetus, sudėtis. Mūsų užduotis – kuo daugiau laimėti Klaipėdoje. Nė vienai komandai neleisime lengvai išsivežti taškų. Todėl tikrai bandysime prasibrauti į kitą Eurolygos etapą“, - ryžtingai nusiteikęs buvo K. Maksvytis.

„Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika pripažino, jog ekipa Eurolygos varžybų laukia ne tirtėdama iš baimės, o veikiau apimta smalsumo.

„Psichologiškai esame pasirengę ir labai laukiame Eurolygos varžybų. Kiekvienas žaidėjas nori pasitikrinti savo jėgas tokio lygio turnyre. Aišku, kol kas nerodėme tokio žaidimo, kokį galime, tačiau tai pasieksime. Varžybose visada klausomės, ką sako treneris, todėl jam pritariame ir tada, kai jis sako, kad mūsų tikslas yra patekti į Eurolygos TOP-16“, - komandos strategui pritarė M.Mažeika.

Rėmėjas – nuo 2,2 tūkst. litų

Kai „Neptūnas“ pirmosiomis birželio dienomis išgirdo žinią, jog komandai atsivėrė durys į Eurolygą, klubas dar kurį laiką svarstė, ar pasinaudoti galimybe žaisti šiame turnyre. Pagrindinė svarstymus lėmusi priežastis – pinigai, nes norint tinkamai pasirodyti Eurolygoje komandos minimalus biudžetas turi siekti 6 - 7 mln. litų, o praėjusį sezoną „Neptūno“ biudžetas buvo perpus mažesnis.

Galiausiai klubo valdyba nusprendė, kad dalyvauti Eurolygoje reikia ir prasidėjo pinigų paieškos.

DELFI žiniomis, „Neptūnas“ šiuo metu jau yra suformavęs apie 3,5 mln. litų biudžetą.

„Tačiau rėmėjų paieškos vyksta visą sezoną, todėl tikiu, kad pinigų nepritrūksime“, - vylėsi O. Kurauskas.

Solidžiausią paramą „Neptūnui“ skyrė Klaipėdos savivaldybė. Iš miesto biudžeto pastaraisiais metais reprezentacinei Klaipėdos komandai buvo skiriama apie 750 tūkst. litų, o šiemet prieš šios sumos pridėtas dar 1 mln. litų.

„Kai tokią paramą skyrė savivaldybė, tikimės, kad atsiras ir daugiau privačių rėmėjų, kurie laukė valdžios sprendimo, ar „Neptūno“ išlaikymas neguls tik ant privačių rėmėjų pečių. Džiaugiamės, kad atsirado naujų solidžių rėmėjų“, - teigė O. Kurauskas.

Jo teigimu, rinkti pinigus komandai padėjo dar per LKL finalo seriją su „Žalgiriu“ paskelbta akcija, kuria kviesta padėti išlaikyti pergalingą komandą, jos branduolį.

„Ir dabar turime visokių, idėjų sumanymų. Pavyzdžiui, vieną sektorių Klaipėdos arenoje paskirsime būtent rėmėjams. Vieta jame į visas sezono „Neptūno“ namų varžybas kainuos nuo 2,2 tūkst. litų. Tokią vietą įsigijęs asmuo galės jaustis visateisiu komandos rėmėju“, - sumanymą atskleidė O. Kurauskas.