32-ejų metų 190 cm ūgio gynėjas praeitą sezoną pradėjo Rygos VEF komandoje, tačiau jau po dviejų mėnesių dabartiniai Latvijos vicečempionai atsisakė lietuvio paslaugų ir šis persikėlė į Konijos „Torku Selcuk Universitesi“ ekipą Turkijoje.

Turkijos TBL lygoje atletas sužaidė 14 rungtynių, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 14,7 taško, po krepšiais sugriebdavo po 2,5 kamuolio, atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 13,1 naudingumo balo.

Įdomu, jog savo profesionalo karjerą klaipėdietis pradėjo būtent „Neptūno" komandoje – čia jis rungtyniavo debiutiniame 2001 - 2002 metų sezone.

Vėliau gynėjo kelias pasuko į Vilniaus „Lietuvos rytą“, kur šis praleido gana šlovingus penkerius metus.

Po to sekė varginančios klajonės po Ukrainos, Graikijos ir Ispanijos klubus, kol galiausiai 2010-ais Tomas Delininkaitis pasirašė sutartį su Kauno „Žalgiriu" ir tapo Lietuvos čempionų lyderiu.

Vis dėlto, po dviejų itin sėkmingų sezonų atletas paliko Lietuvą ir vėl nugrimzdo į užmarštį.

Šiuo metu T. Delininkaitis ir vėl turi galimybę sugrįžti į tėvynę bei tapti prestižiškiausiame Europos turnyre žaisiančios ekipos lyderiu.

Senojo žemyno čempionato sidabru pernai pasipuošęs krepšininkas šiemet kvietimo į Lietuvos vyrų nacionalinę ekipą nesulaukė ir šiuo metu intensyviai ruošiasi artėjančiam sezonui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)