Po vieną atstovą delegavo ir Vilniaus „Ryto“ (Margiris Normantas) bei Mažeikių „M Basket“ (Vaidas Kariniauskas, vėliau persikėlęs į Vilniaus „Wolves“) klubai, o štai Panevėžio „Lietkabelis“ nacionalinėje komandoje turėjo daugiausiai – du kamuolio meistrus (Deividas Sirvydis ir Gabrielius Maldūnas).

Rečiau nei to pageidautų Lietuvos krepšinio federacija, žalgiriečiai matavosi nacionalinės komandos aprangą ir per atrankos į planetos pirmenybes langus.

Per pusantrų metų trukusią kvalifikaciją Kauno ekipa į porą rungtynių išleido tik Luką Lekavičių, Karolį Lukošiūną, I. Brazdeikį, Regimantą Miniotą ir Lauryną Birutį.

Po tuos pačius porą mačų per visą atrankos ciklą sugebėjo sužaisti net ir mūsų NBA pažibos – Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, nepasididžiavę ginti Lietuvos garbės 2022-ųjų vasaros pabaigoje.

Kaip bus po gero mėnesio startuosiančioje naujoje Europos čempionato atrankoje, kol kas neaišku, bet bent jau teoriškai galimybės prisijungti prie rinktinės Eurolygos žaidėjams bus kur kas didesnės – tuo metu „Žalgiris“ ir kitos turnyro komandos turės pertrauką.

„Tų šansų yra, nes Eurolygos tvarkaraštis šiemet visiškai nesikerta su rinktinės rungtynėmis. Dabar pagal FIBA ir Eurolygos susitarimą yra paliktas langas. Taigi teoriškai komandos turėtų išleisti žaidėjus, o jie, jeigu yra sveiki ir turi nori, turėtų atvažiuoti. Pažiūrėsime, kaip tai bus praktiškai“, – svarstė vyriausiojo rinktinės trenerio vairą susigrąžinęs Kazys Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)