Įspūdingą šuolį į viršų atliko 24-erių metų Toronto „Raptors“ klubo centras Jonas Valančiūnas, kuris per metus pakilo net per 15-a pozicijų – iš 77-osios į 62-ąją.

Tuo metu 25-erių metų puolėjas Donatas Motiejūnas iš Hjustono „Rockets“ prarado turėtą 98-ą vietą ir iškrito iš pirmojo šimtuko, nepaisant to, kad jame nebeliko ir karjerą baigusių Kobes Bryanto bei Timo Duncano.

Reitingą analitikai sudarė kruopščiai įvertinę įvairiausius statistikos duomenis ir kitus faktorius, tačiau neatsižvelgę į atlyginimus.

„62. Jonas Valančiūnas yra toks nušlifuotas ir toks efektyvus puldamas, kad viduje kunkuliuoja jausmas, jog po metų ar dvejų jis bus daug aukščiau nei dabar. Praėjusiais metais proveržis neįvyko. Tam įtakos turėjo ir rankos trauma, ir „Raptors“ sutartis su į gynybą nukreiptu Bismacku Biyombo, kuris gerokai apribojo lietuvio žaidimo laiką.

Tačiau būnant 24-erių metų yra pakankamai įrodymų, kad pasiduoti dabar būtų klaida, ypač B. Biyombo išvykus ir Torontui neturint patyrusio atsarginio centro.

J. Valančiūnas yra taškų gamykla po krepšiu. Jis mėgaujasi metimais iš arti, kuriuos susikuria dėl savo stoto ir jėgos bei kartodamas netaiklius komandos draugų metimus. Netradiciniams centrams jį sulaikyti per sunku, iš čia – baudų metimai, kuriuos jis uždirba.

Toronto puolimas pernai buvo tarp penkių geriausių lygoje ir vargu, ar tai pasikeis. Dabar pats metas J. Valančiūną puolant maitinti didesnėmis dozėmis. Jis turi žengti žingsnį į priekį ir patikimiau saugoti savo krepšį bei gintis situacijose du prieš du. Subtili Toronto padėtis su aukštaūgiais rodo, kad šiais metais lietuvis arba išplauks, arba nuskęs.

Maitinkite jį! Svetainės nba.com duomenimis, jis atakuoja 68,1 proc. taiklumu, kai gauna kamuolį po krepšiu.

Jis be abejonės yra labiausiai atsidavęs ir pažengęs varžovų šokdintojas.

Per keturis sezonus jis atliko vidutiniškai po vieną rezultatyvų perdavimą per 41 minutę, o per visą karjerą nėra pasižymėjęs daugiau nei 3 rezultatyviais perdavimais“, – rašo „Sports Illustrated“.

JV paskelbtame reitinge lenkia tokius žaidėjus kaip: Gregas Monroe (63), Zachas Randolphas (64), Andrew Wigginsas (67), Kristapas Porzingis (68), Danny Greenas (69), Nikola Vučevičius (75), Rudy Gay (80), Trevoras Ariza (81), Andrew Bogutas (83), Enesas Kanteris (88), Manu Ginobili (97).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)