„Šis įvykis – neeilinis, o J. B. Pascualio nuopelnai Lietuvai ir Universitetui yra svarbūs. Būtent jis padėjo gauti vardinį kvietimą į 2010 metų pasaulio krepšinio čempionatą Turkijoje, prisidėjo prie Lietuvoje vykusio Europos krepšinio čempionato organizavimo. NBA viceprezidentas padeda vystyti Lietuvos sporto universiteto tarptautiškumo plėtrą, ne kartą skaitė paskaitas ir dalyvavo seminaruose Universitete, o jo dėka LSU studentai turi unikalią galimybę stažuotis NBA Europos biure“, – pristatydamas LSU Garbės daktarą teigė Universiteto kancleris Mindaugas Balčiūnas.

Pasak jo, būtent tuo metu, kai Jesusas Bueno Pascualis vadovavo Ispanijos krepšinio federacijai, šalies krepšinis išgyveno aukso amžių. Pats svečias pabrėžė, kad jam didelė garbė gauti šį apdovanojimą.

„Malonu būti šalyje, kurioje visi dalinasi meile sportui ir krepšiniui. Nors krepšinis reikalauja disciplinos ir sunkaus darbo, jis užburia milijonus krepšinio gerbėjų. Universitetų vaidmuo vystant šią sporto šaką labai svarbus, o jo vystymas ir plėtra reikalauja naujausių vadybos žinių“, – teigė NBA viceprezidentas. – Jei tiki tuo, ką darai ir esi tikras, kad tai gali pasiekti, atiduok visą save ir sunkiai dirbk, kad tai taptų tavo pastangų rezultatu.“

Inauguracijos šventėje taip pat dalyvavęs sporto komentatorius Vladas Janiūnas papasakojo apie pirmą NBA rungtynių transliaciją Lietuvoje.

„Tai buvo maždaug prieš 30 metų. Tuo metu galima buvo matyti 2-3 mėnesių senumo rungtynes, o išties neeilinis įvykis stebėti rungtynes, vykusias prieš dieną ar dvi“, – prisiminė legendinis komentatorius.

Pasak LSU Senato pirmininko profesoriaus Alekso Stanislovaičio, Universitetas garbės daktaro vardus yra suteikęs tokiems garsiems žmonėms kaip Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Jacquesas Rogge'as ir Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, todėl Universitetui didelė garbė, kad šias gretas papildė ir NBA viceprezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)