20-metis Orlando „Magic“ puolėjas atsidūrė JAV rinktinės sąrašuose.

208 cm ūgio krepšininkas gimė anapus Atlanto ir ten praleido visą ligšiolinį gyvenimą, nepaisant to, anksčiau jis pats kurstė italų viltis.

P. Banchero tėvas yra italas, o mama – amerikietė, praeityje žaidusi krepšinį.

2020-aisiais jam buvo suteikta Italijos pilietybė viliantis, kad perspektyvus žaidėjas padės komandai Tokijo olimpinėse žaidynėse bei praėjusių metų Europos čempionate.

Bet P. Banchero taip ir nedebiutavo, o dabar jau ruošiasi keliauti į vasaros pabaigoje laukiantį pasaulio čempionatą su JAV rinktine.

Tai papiktino Italijos krepšinio federacijos prezidentą Gianni Petrucci – kaip ir faktas, jog Milane neseniai viešėjęs pirmasis praėjusių metų NBA naujokų biržos šaukimas nesiteikė susitikti su italų nacionalinės ekipos vyriausiuoju treneriu Gianmarco Pozzecco.

„Savo vertės NBA supratimas jam nutrynė visus romantiškus situacijos aspektus. Pastaruoju metu jis lankėsi Milane, bet, nepaisant jo agentūros įsipareigojimo pasimatyti, išvengė bet kokių kontaktų su treneriu.

Išdavystė – stiprus žodis, tokių situacijų sporte pasitaiko, aš asmeniškai joms esu pasiruošęs. Laikyčiau tai pasityčiojimu“, – dienraščiui „La Gazzetta dello Sport“ sakė G. Petrucci.

Praėjusiame NBA sezone geriausias lygos naujokas fiksavo 20 taškų, 6,9 atkovoto kamuolio ir 3,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Paolo Banchero

Vietoje P. Banchero italai dabar nusitaikė į kitą amerikietį – Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) gretose šiame sezone Eurolygoje trankiai debiutavusį Dariusą Thompsoną.

Anot G. Petrucci, pastarasis turėtų vykti į pasaulio čempionatą, jei tik užsitarnaus G. Pozzecco pasitikėjimą.

„Trūksta tik kelių dokumentų, tikime, kad D. Thompsonas liepos pabaigoje jau galės prisijungti prie rinktinės treniruočių stovyklos“, – teigė Italijos krepšinio bosas.

D. Thompsonas sužibėjo „Baskonia“ gretose ir buvo išrinktas geriausiu Eurolygos naujoku, pateko į antrą simbolinį turnyro penketą. 28-erių įžaidėjas buvo geriausias pirmenybių rezultatyvių perdavimų dalintojas (vid. 6,7), taip pat rinko 12,6 taško, 3,2 atkovoto ir 1,7 perimto kamuolio statistiką.

Ispanijos čempionate jis atsidūrė pirmajame simboliniame penkete (10,2 taško, 6,1 rezultatyvaus perdavimo, 2,5 atkovoto ir 1,1 perimto kamuolio).

Primename, kad baskų klube kartu su D. Thompsonu rungtyniavo lietuviai Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

Italija rugpjūčio 25 d. planetos pirmenybes pradės A grupės kovomis Filipinuose kartu su šeimininkų, Dominikos Respublikos ir Angolos komandomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją