J. Valančiūnas mačą pradėjo starto penkete ir jau pirmose dvejose atakose sulaukė puikių komandos draugų perdavimų bei pelnė pirmuosius keturis „Raptors“ sezono taškus. Ne ilgai trukus sekė ir pirmasis 213 cm ūgio uteniškio dėjimas iš viršaus! Per pirmąsias 3 minutes aukštaūgis spėjo pelnyti 6 taškus, atkovoti 2 ir perimti 1 kamuolį.

Po poilsio minučių nuo suoliuko pakilęs JV vėl ėmėsi lyderio vaidmens – antro kėlinio viduryje jis surinko dar 6 taškus ir inicijavo „Raptors“ spurtą 9:2, kuris leido sumažinti komandos atsilikimą nuo 23:39 iki 32:41.

Prieš ilgąją rungtynių pertrauką Kanados ekipa turėjo 8 taškų deficitą (37:45), o lietuvis jau buvo per žingsnį nuo dvigubo dublio – 12 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai.

Trečio kėlinio pradžioje „Raptors“ lyderiai įsismagino ir ant parketo vėl sugrįžo intriga (52:55). Svečiai iš Indianos bandė susigrąžinti pranašumą, bet suaktyvinę gynybą Dwane'o Casey auklėtiniai prieš lemiamas 12 minučių šovė į priekį (72:68).

Tuomet Terrence'as Rossas smeigė tritaškį su pražanga, Bismackas Biyombo pridėjo tris taškus (2+1) ir šeimininkai susikrovė solidžią persvarą (79:68). J. Valančiūnas šį ekipos spurtą stebėjo nuo suoliuko, bet likus žaisti 6 minutes grįžo į aikštelę (88:83).

Tritaškius „šaudyti“ pradėjęs George'as Hillas sulaukė ir Paulo George'o pagalbos, po kurio dvitaškio rezultatas vėl tapo lygus (93:93). DeMaro DeRozano pastangomis kanadiečiai susigrąžino pranašumą, kurį dar labiau įtvirtino du taiklūs J. Valančiūno baudų metimai (102:97), o per likusį laiką stebuklas neįvyko.

Iš viso šiose rungtynėse mūsiškis žaidė 32 minutes (pernai vid. 26,2). Be to, kaip ir žadėjo, Dwane'as Casey vidurio puolėju iš Lietuvos pasikliovė ir susitikimo pabaigoje.

Jam suteiktą laiką uteniškis išnaudojo labai sėkmingai: pelnė 21 tašką (8/11 dvit., 5/6 baud. met.), atkovojo 15 ir prarado 2 kamuolius, blokavo varžovo metimą ir 4 sykius pažeidė taisykles.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 25 (6 rez. ped.), Kyle'as Lowry 23 (6 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 21 (15 atk. kam.), DeMarre'as Carrollas 14 taškų.

„Pacers“: George'as Hillas 19 (5/7 trit.), C. J. Milesas 18 (4/8 trit.), Paulas George'as 17 (12 atk. kam., 8 rez. perd., 3 per. kam.), Rodney Stuckey 16, Ianas Mahinmi 10 taškų.

Praėjęs sezonas J. Valančiūnui buvo geriausias karjeroje – 80 mačų sužaidęs lietuvis rinkdavo po 12 taškų, atkovodavo po 8,7 kamuolio ir blokuodavo po 1,2 varžovo metimo, o dvitaškius mesdavo įspūdingu net 57,2% taiklumu.

Tiesa, tiek sirgaliai Lietuvoje ir Toronte, tiek krepšinio analitikai šiemet tikisi solidaus mūsiškio progreso. Visas viltis į Lietuvos rinktinės lyderį deda ir „Raptors“, kuri su talentinguoju aukštaūgiu šią vasarą pasirašė ketverių metų 64 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)