Rytų konferencijos ketvirtfinalio seriją „Raptors“ laimėjo 4:3, o nemažai triukšmo sukėlęs epizodas užfiksuotas likus žaisti mažiau nei 20 sekundžių iki ketvirtojo kėlinio pabaigos.

„Raptors“ pirmaujant 87:84 ataką rengė Indianapolio komanda: į baudos aikštelę įsiveržęs Paulas George'as pamėgino pakabinti kamuolį virš lanko savo ekipos aukštaūgiui Ianui Mahinmi. Jo pasiekti prancūzui nepavyko, kadangi pašokusį vidurio puolėją į nugarą stumtelėjo DeMaras DeRozanas.

Teisėjai šiame epizode taisyklių pažeidimo neužfiksavo – kamuolys atiteko „Raptors“ komandai, kuri netrukus realizavo dvi baudas ir įtvirtino savo pergalę 89:84.

Pirmadienio vakarą NBA lyga pripažino, kad D. DeRozanas prasižengė. „DeRozanas turėjo kūno kontaktą su I. Mahinmi, išbalansavo varžovą ir sutrukdė jam pagauti perduodamą kamuolį“, – paskelbė lyga.

Deja, Indianapolio ekipai tai jau yra tik menka paguoda – po laiko pripažinta arbitro klaida iš esmės nekeičia absoliučiai nieko, nebent tik arbitrų paskyrimus kitiems mačams. Į kitą etapą žengė „Raptors“ ekipa, kuri pusfinalyje iki keturių pergalių kovos su Majamio „Heat“ ir šią seriją pradės jau antradienį.

Apskritai šiose rungtynėse buvo ne vienas abejotinas epizodas, tačiau, NBA teigimu, visus kitus epizodus per paskutines dvi minutes, kurias po rungtynių lyga peržiūri atidžiau, arbitrai įvertino teisingai.

Pažymėtina, kad didelis triukšmas kilo ir po antradienio ryto NBA lygos rungtynių tarp San Antonijaus „Spurs“ ir Oklahomos „Thunder“. Mačą 98:97 laimėjo svečiai iš Oklahomos, o ginčai kilo dėl dėl neužfiksuotos Diono Waiterso, kuris likus žaisti 13,5 sek. akivaizdžiai nustūmė Manu Ginobilį, pražangos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)