Paskutinėse rungtynėse tiek Toronto, tiek Hjustono klubai iškovojo pergales („Raptors“ išvykoje 104:97 įveikė Minesotos „Timberwolves“, „Rockets“ Taivane 107:98 nugalėjo Indianos „Pacers“ - DELFI), o lietuviai vaidino ne paskutinius vaidmenis: J. Valačiūnas pelnė 8, D. Motiejūnas surinko 10 taškų.

Tiesa, J. Valančiūnas neišvengė ir nesėkmingų epizodų: trečio kėlinio viduryje aukštaūgis padarė tris klaidas iš eilės (iš viso per 20 min. prarado 4 kamuolius), o po savo paties dėjimo sugebėjo užsidirbti ir techninę pražangą - už tai, kad išmetė kamuolį į užribį ir neleido varžovams greitai pradėti savo atakos. Po šio epizodo lietuvis griebėsi už galvos.

Nepaisant to, mūsiškis atliko nemažai ir gero darbo: prametė tik vieną metimą (3/4 dvitaškiai, 2/2 baudos) ir ne tik gana vykusiai stumdėsi su galingai sudėtu Nikola Pekovičiumi, bet ir blokavo du jo bei vieną Ricky Rubio metimą.

Visų J. Valančiūno žaidimo epizodų vaizdo įrašas:

Tuo metu D. Motiejūnas ir toliau stebina brandžiu ir protingu žaidimu. Antrame mače su „Pacers“ ekipa jis puikiai kovėsi po abiem krepšiais ir ne vieną kartą pergudravo varžovus.

Dvi atakas lietuvis baigė trim taškais (dvitaškiu su pražanga ir tritaškiu), atliko du rezultatyvius perdavimus, iš kurių vienas - it patyrusio įžaidėjo. Be to, D-Mo, likęs vienas gynyboje, išprovokavo Lance'o Stephensono pražangą puolime, o kitoje atakoje švariai blokavo vieno aukščiausių NBA lygos „centrų“ Roy'aus Hibberto (218 cm) metimą iš po krepšio.

Bene vienintelis D. Motiejūno, kuris per 17 min. sugriebė 4 atšokusius kamuolius ir nė karto nesuklydo, minusas - dvi iš eilės pramestos baudos. Iš viso lietuvis pataikė 3 iš 5 dvitaškių, 1 iš 3 tritaškį ir 1 iš 3 baudų.

Visų D. Motiejūno žaidimo epizodų vaizdo įrašas:

Donatas Motiejūnas blokuoja 218 cm ūgio Roy'aus Hibberto metimą

Artimiausias rungtynes „lietuviškos“ komandos žais trečiadienį: „Raptors“ savo aikštelėje priims Bostono „Celtics“ vyrus, o „Rockets“ - Orlando „Magic“ kolektyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)