„Gynyboje mums trūko energijos pirmoje mačo pusėje. Po ilgosios pertraukos šią problemą išsprendėme, tačiau nepataikėme per daug patogių metimų. Paprasčiausiai turime juos pataikyti. Buvo ir prastų sprendimų, galbūt per daug metėme tritaškių. Turime taisytinų dalykų“, – teigė specialistas.

Jo teiginius puikiai atspindi statistikoje šviečiantis tritaškių taiklumas – 4 sėkmingi šūviai iš 28. Nepaisant sunkaus vakaro metikams, vilniečius į priekį traukė Martynas Echodas.

21-erių aukštaūgis per 31 minutę, praleistą aikštėje, pataikė 11 iš 14 metimų iš žaidimo ir pelnė 23 taškus, atkovojo 7 ir perėmė 4 kamuolius bei surinko 31 naudingumo balą. Paklaustas apie talento pasirodymą, D. Adomaitis nusišypsojo.

„Super. Mes labai vertiname jaunų žaidėjų žaidimą. Mes Martyno jau nebelaikome jaunu žaidėju. Toks žaidimas visada džiugina ir trenerį, ir gerbėjus, svarbiausia išlaikyti pastovumą, o to jam ir linkėčiau“, – džiaugėsi vidurio puolėju strategas.

Po trečiadienio pergalės „Rytas“ baigė grupių etapą su 5-iomis pergalėmis iš 10 galimų ir D grupėje užėmė ketvirtąją vietą.

Paprašytas pakomentuoti turnyrinę situaciją, vilniečių vairininkas atsidusęs užsiminė, jog tikėjosi geresnio rezultato.

„Turėjome labai sudėtingą situaciją ir sudėtingų rungtynių. Manau, kad galėjome iškovoti viena ar dviem pergalėmis daugiau. Teoriškai užėmę aukštesnę vietą būtume silpnesnius varžovus, tačiau iš 16-kos likusių komandų nebėra silpnų komandų. Dabar viskas prasideda iš naujo“, – pasakojo D. Adomaitis.

Sostinės klubas trečiadienio dieną paskelbė, jog iki sezono pabaigos sudarė sutartį su 31-erių aukštaūgiu Artiomu Parachovskiu.

Dėl traumos iš rikiuotės iškritus Evaldui Kairiui „Rytui“ buvo labai reikalingas dar vienas aukštaūgis. Būsimą vidurio puolėjo naudą spaudos konferencijos metu paminėjo ir „Ryto“ strategas.

„Jis žaidęs Eurolygoje gerose komandose, turintis patirties. Turi jėgos po krepšiu. Patirtis po krepšiu, ko mums labai stigo, nes Martynas ir Marekas yra jauni vaikinai. Kitas dalykas – jo žaidimo stilius. Artiomas yra geras žaidėjas „du prieš du“, sugeba žaisti nugara į krepšį, praplės trūkstamą dalį žaidime, gerai skaito žaidimą. Manau, tikrai bus naudingas mūsų klubui“, – naujajam ekipos pirkiniui gerų žodžių negailėjo D.Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)