Jo trofėjų galerijoje – trys Eurolygos nugalėtojų taurės ir NBA čempionų žiedas, 1995 metais iškovotas su Hjustono „Rockets“ klubu. Tačiau trenerio amato paslapčių buvusį legendinį vidurio puolėją Ž. Tabaką mokė ne kas kitas, o dabartinis žalgiriečių vedlys J. Plaza.

Simboliška, kad penkerius metus Madrido „Real“ ir Sevilijos „Cajasol“ klubuose ispano asistentu dirbęs 42-ejų kroatas „Caja Laboral“ ekipoje debiutuos būtent rungtynėmis su savo buvusio mokytojo komanda.

Šią savaitę jis dar pradėjo eidamas Sopoto „Trefl“ (Lenkija) klubo vyriausiojo trenerio pareigas, kai sulaukė skambučio iš Vitorijos ir pasiūlymo pakeisti atleistą Duško Ivanovičių.

Penktadienio mačas Kaune kartu bus ir Ž. Tabako, kaip vyriausiojo trenerio, pirmas krikštas Eurolygoje. Tačiau dėl to, kad debiutuoti teks taktinėje dvikovoje grumiantis su J. Plaza, Ž. Tabakas per daug neišgyvena.

„Situacija – keista, emocionali, bet nesakyčiau, kad ypatingai sunki. Kur kas sudėtingiau man dėl to, jog turiu pasiruošti vadovauti naujai komandai per 48 valandas. Prieš dvi dienas dar buvau Lenkijoje, o dabar jau laukia Eurolygos mačas. Padėtis šiuo aspektu – tikrai labai sudėtinga“, – neslėpė Ž. Tabakas.

Naujas „Caja Laboral“ strategas teigė spėjęs tik bendrais bruožais peržvelgti baskų komandos žaidimo stipriąsias ir silpnąsias puses bei žadėjo kol kas susilaikyti nuo didelių permainų, nes jų griebtis iki galo nesusipažinus su ekipa esą būtų neatsargu.

Nors Vitorijos klubas (1 pergalė ir 5 pralaimėjimai) skendi pačiame Eurolygos C grupės lentelės dugne, Ž. Tabakas tikino nesijaučiantis įvarytas į kampą.

„Aš nemanau, kad mačas Kaune mums bus žūtbūtinis. Aišku, būtų puiku laimėti, tačiau kaip pasibaigtų rungtynės, šansų dar turėsime“, – pabrėžė 213 cm ūgio specialistas.

Visiškai priešingai „Žalgirio“ situacija – J. Plazos auklėtiniai (5/1) yra okupavę lentelės viršūnę. Anot Ž. Tabako, žinant J. Plazą, tokie rezultatai neturėtų stebinti. O žinios, kurias apie būsimą tiesioginį oponentą yra sukaupęs pats kroatas, jo žodžiais, neturės didelės reikšmės.

„Daug ko išmokau iš J. Plazos. Jis – labai geras treneris, ką įrodo ir dirbdamas Kaune. Su juo „Žalgiris“ tapo viena iš geriausiai besiginančių komandų Europoje. Iš tiesų, puikiai pažįstu J. Plazos naudojamas žaidimo schemas, tačiau penktadienį iš to bus mažai naudos. Žinoti nepakanka, reikia kasdien nuosekliai ruoštis žaisti prieš J. Plazos komandą“, – dėstė Ž. Tabakas.

„Žalgiris“ ir „Caja Laboral“ susitiks penktadienį, 19.30 val. Pirmo rato dvikovoje Ispanijoje pranašesni buvo kauniečiai, laimėję rezultatu 77:71.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją