37-erių D. Gerasimenka, kuriam priklauso ne tik didžioji dalis „Pallacanestro“, bet ir Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ klubo akcijų, neišlipa iš skandalų liūno. Šį kartą kaltinimai itin rimti. „Kommersant“ paskelbė, kad Rusijos prokuratūra D. Gerasimenką kaltina net 65 mln. JAV dolerių vertės afera ir šių pinigų pasisavinimu.

Turtus D. Gerasimenka susikrovė vadovaudamas Volgogrado metalurgijos pramonės fabrikui „Krasnyj Oktiabr“, tačiau panašu, kad kartu rusas vykdė ir nelegalią, įstatymus pažeidžiančią veiklą. Pranešama, kad D. Gerasimenka ir dar keletas asmenų vykdydami aferas nelegaliai įgijo teisę valdyti 161 nekilnojamojo turto objektą ir nusavino 65 mln. vertės kredito sumą iš VTB banko.

D. Gerasimenkos advokatai tvirtina, kad jų klientas niekuo nesusijęs su šia istorija ir apskundė prokuratūros sprendimą sulaikyti skandalingąjį verslininką, tačiau realiausia šios istorijos baigtis ta, kad šis skundas bus atmestas ir „Interpolas“ pradės pastaruoju metu už Rusijos ribų esančio D. Gerasimekos paiešką.

Visgi pats D. Gerasimenka visus kaltinimus atmeta ir tvirtina, jog turi atitinkamus dokumentus, įrodančius, kad „veikė švariai“.

„Labai tikiuosi objektyvumo. Maskvos tyrėjai viską atlieka teisingai ir jau turi mano pateiktus įrodymus, kad aš nesisavinau šių pinigų. Jau persiunčiau milžinišką dokumentų kiekį, juos teiksiu ir toliau. Esu įsitikinęs, kad visa ši mane juodinanti istorija netrukus baigsis“, – situaciją komentavo pats D. Gerasimenka.

Anot jo, kaltinimus jam ant galvos verčia kitas rusų olgiarchas Olegas Sineko, kuris kadaise norėjo perimti kontrolinį „Krasnyj Oktiabr“ gamyklos akcijų paketą, tačiau to padaryti neįstengė ir įsivėlė į konfliktą su D. Gerasimenka.

Į istorijas su teisėsauga savo sunkiai valdomu charakteriu garsėjantis D. Gerasimenka įsivelia ne pirmą kartą. Jis jau ne kartą buvo areštuotas, tačiau iki šiol iš balos jam vis pavykdavo išlipti sausam, ne sykį jo kailį gelbėjo ir didžiuliai finansiniai užstatai.

Iki sporto arbitražo teismo nukeliavo ir kartu su D. Gerasimenka dirbusio lietuvio trenerio Mariaus Linarto istorija, su rusu konfliktavo ir kiti jo valdomuose klubuose dirbę krepšinio specialistai.

Visgi R. Kurtinaitis, prieš pasirašydamas sutartį su Kantu klubu, teigė D. Gerasimenkos charakterio nesibaiminantis ir į aikštelę pačiam besiveržiančiam rusui to daryti neleisiantis.

„Manęs tai negąsdina. Mes radome bendrą kalbą. Pasakiau griežtai, kad jo tikrai neleisiu į aikštę, net jei jis labai norės. Abu skaniai pasijuokėme. Apskritai D. Gerasimenkos užmojai – dideli. Jis didžiulis krepšinio entuziastas. Man labai patinka, kai klubas išsikelia maksimalius tikslus. Jis nori greitai tapti Italijos čempionu. Tą padaryti per trumpą laiką labai sudėtinga, bet Kantu komanda kitą sezoną tikrai gali užimti kur kas aukštesnę vietą nei praėjusį, kai liko vienuolikta. Kelti uždavinį užimti, tarkim, aštuntą vietą irgi nerimta, reikia kilti aukščiau. D. Gerasimenka sutiko, kad nuo šio momento be mano žinios nekvies nė vieno žaidėjo. Komandą komplektuosime kartu“, – Krepšinis.lt teigė treneris.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)