Trijulės keturiuose didžiausiuose šalies miestuose rungtyniaus savaitgaliais – šeštadieniais ir sekmadieniais. Varžybos vyks vienoje salėje.

Kartą per mėnesį bus rengiami nacionaliniai turai, kuriuose susitiks visų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių – komandos. Nacionaliniuose turuose jos varžysis dėl piniginių prizų.

Lietuvos 3x3 lyga jau pirmą sezoną dalyviams pateiks daug staigmenų. Visi krepšininkai bus aprengti nuo galvos iki kojų – žaidėjams atiteks kokybiškos aprangos – po dvejus marškinėlius ir šortus. Be to, per rungtynes komandos galės nemokamai atsigaivinti mineraliniu vandeniu.

„Trijulių krepšinis unikalus tuo, kad čia viskas labiau nenuspėjama ir azartiška. Būtent dėl šių priežasčių tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) siekia, kad jau 2016 metais ši sporto šaka taptų olimpine. Mes savo ruožtu siekiame, kad iki tada Lietuva turėtų stiprų 3x3 čempionatą, ir ši lyga – gražios tradicijos pradžia“, – sakė Lietuvos 3x3 lygos direktorius Jonas Miklovas.

Norint dalyvauti trijulių varžybose, užtenka suburti komandą vos iš 4 žmonių. Atsižvelgiant į tai, kad sezonas truks 6 mėnesius, Lietuvos 3x3 lyga komandoms leidžia registruoti 6 žaidėjus, o sezono eigoje – dar 3.

Visuose miestuose bus rungtyniaujama moderniose salėse, o finalo varžybos numatomos vienoje iš didžiųjų šalies arenų.

Lietuvos 3x3 lygoje varžytis gali visi krepšininkai, išskyrus rungtyniaujančius Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Registracija į lygą tęsis iki spalio 28-os dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją