Greta įprastinių vasaros darbų P. Motiejūnas gali pasitikrinti Eurolygos virtuvėje plušančių kolegų pasitikėjimą kandidatuojant į turnyro vadovo postą.

Praėjusią savaitę Eurolyga pranešė apie generaliniu direktoriumi dirbusio Marshallo Glickmano pasitraukimą. Skelbiama, kad tik vieną sezoną pareigas ėjęs amerikietis neįtiko didžiajai daliai Eurolygos klubų.

Prieš pradėdamas dirbti Eurolygoje jis ilgus metus sukosi NBA aplinkoje, buvo Portlando „Trail Blazers“ klubo prezidentas.

Tarp kandidatų užimti atlaisvintą kėdę minimas ir P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas po LKL sezono uždarymo vakaro pasidalino mintimis apie dramatišką finalą, Vilniaus „Ryto“ ir „Žalgirio“ sirgalių santykius, vasaros namų darbus ir Eurolygos reikalus.

– Finansiškai klubams buvo naudinga tokia intriga LKL finale, paskutinė kova Kaune vyko sausakimšoje arenoje. Gal reikėtų grįžti prie finalo serijos iki 4 pergalių?, – Delfi paklausė P. Motiejūno.

– Nemanau. Areną sirgaliai užpildo per lemiamas rungtynes. Jei būtų ilgesnė serija, tuomet šiose būtų mažiau žmonių.

Manau, serija iki 3 pergalių yra pakankama, kad lyga išsiaiškintų nugalėtoją. Sudėtingas klausimas dėl žaidėjų krūvio. Jie sezono metu ir taip žaidžia aibę rungtynių, nemanau, kad būtų geras dalykas ilginti sezoną.

Kas galėtų sakyti, kad nenorėtų užimti tokių pareigų.
Paulius Motiejūnas

– Įvertinant krepšinio metus, kokie sprendimai leido iš Eurolygos dugno pakilti į stipriausių aštuonetą bei grįžti į LKL sostą?

– Esminis faktorius – komandos lietuviškumas, stiprus lietuvių branduolys ir stuburas. Dar išskirčiau ambicingą lietuvių trenerių štabą. Taip pat žaidėjai, kurie norėjo šanso parodyti, ką gali, ir tuo šansu jie pasinaudojo. Matyt, šie dalykai buvo esminiai.

– Anot Giedriaus Žibėno, finalo serijoje „Rytui“ trūko tik namų pranašumo. Pritariate trenerio nuomonei, jog „Žalgiris“ laimėjo tik dėl šios priežasties?

– Faktas, kad palaikymas „Žalgirio“ arenoje buvo kosminis. Ir Vilniuje palaikymas geras, labai skiriasi erdvės. Mūsų arena keliais kartais didesnė, talpesnė už sostinės.

Pojūtis stipriai skiriasi didelėje arenoje ir mažoje erdvėje. Jei žaistume ASG arenoje, tada erdvės būtų panašios.

G. Žibėnas turi savo nuomonę, viskas gerai, tą ir rodo rezultatai: ir jie, ir mes laimėjome namuose.

– Grįžtant prie finalo rungtynių, trečio kėlinio pradžioje „Žalgiris“ atsiliko 8 taškais. Buvo nerimo, jog titulas keliaus į sostinę?

– Žinoma, buvo baimės, neslėpsiu. Iki pat paskutinės minutės nebuvo aišku. Varžovai gerai kontroliavo rungtynes, gerai kovėsi ir nuolat grįždavo į kovą. Smagu, kad ir mes nepaleidome rungtynių. Neslėpsiu, tikrai bijojau, nėra ko apsimetinėti.

LKL čempionų taurė

– Jūsų pavardė minima tarp kandidatų, galinčių užimti Eurolygos generalinio direktoriaus poziciją. Įdomus toks postas? Sulaukėte kolegų palaikymo, raginimo kandidatuoti?

– Buvo tokių kalbų, diskutavome. Faktas, kad pareigos prestižinės. Jei būtų visų klubų pasitikėjimas... Kas, dirbdamas krepšinyje, galėtų sakyti, kad nenorėtų užimti Eurolygos vadovo pareigų.

Didžiulė atsakomybė, puikus turnyras, puikios komandos, geriausias turnyras Europoje. Nenoriu apsimetinėti, kalbėti, kad visiškai neįdomu ir negalvoju apie tai.

Laukia klubų vadovų posėdžiai, kalbėsime, matysime, kaip čia viskas pasisuks. Manau, per birželį turėtume apsispręsti, vėliausiai – iki vasaros pabaigos.

– Kaip atsisveikinote su Ignu Brazdeikiu, linkėjote kuo greičiau grįžti į Kauną?

– Pagal sutartį numatyta data, iki kada lauksime jo sugrįžtant, jei gerai pamenu, liepos vidurys.

Kalbant apie esminius vasaros darbus, reikės išsaugoti komandos branduolį, lyderius, pagrindinius žaidėjus. Tai – krepšinio dalis. O yra dar visai kita pusė – rėmėjai, naujos ar pratęsiamos partnerystės, krūva darbų. Iš tiesų, viskas jau tradiciška.

Smagu, kad treneriai, dauguma žaidėjų turi kontraktus ir galimybę likti komandoje.

– Norite komandos branduolyje matyti ir Isaiah Taylorą?

– Galvojame, žiūrime dėlionę su treneriais, matysime, ką galime šioje vietoje.

– Po finalo vienas sirgalių link rūbinės traukiantį Margirį Normantą apliejo alumi. Policija teigė turinti epizodo vaizdo įrašą, sieks nustatyti asmens tapatybę. Gal jau žinomas pažeidėjas ir kas jam gresia?

– Pirmą kartą girdžiu. Niekas nesiskundė. Viešai nesinori eskaluoti provokacijų, klubai turi išspręsti tas situacijas. Tikiuosi, tą išsiaiškinsime ir viešai nekomentuosime, kas ką įžeidė, apipylė ar pasakė.

Neturi tokių dalykų būti. Turi vyrauti pagarba tarp fanų, to trūksta, ir reikia šitais klausimais dirbti.

– Kaip atrodys jūsų atostogos? Ar pavyks kažkiek atitrūkti nuo krepšinio reikalų ir atsiriboti nuo darbinio telefono?

– Taip niekada nebūna. Dirbame toliau (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją