Vasarą sudėtį radikaliai atnaujinusi Monako komanda iniciatyvą į savo rankas perėmė dar pirmajame kėlinyje, savo sąlygas diktavo visą mačą ir svečius iš Graikijos įveikė įtikinamai – 75:63 (22:15, 16:13, 18:16, 19:19). Vienu metu komandas skyrė dvidešimt taškų.

Net penki šeimininkų žaidėjai pelnė po dviženklį taškų skaičių, o tarp jų buvo ir du NBA patirties turintys ekipos naujokai – Mike'as Jamesas ir Donatas Motiejūnas.

Monake rankas apšylantis M. Jamesas per 30 min. pelnė 11 taškų (3/6 dvit., 1/6 trit., 2/5 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir 2 kamuolius perėmė. Amerikietis surinko 15 efektyvumo balų.

D. Motiejūnas per 17 min. surinko 10 taškų (5/8 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir mačą baigė su 10 efektyvumo balų.

Lietuvis rungtynes pradėjo starto penkete, tačiau po kelių efektingų epizodų turėjo sėstis ant atsarginių suolo dėl dviejų greitai surinktų pražangų.


Visgi ilgainiui D-Mo pavyko prisitaikyti prie žaidimo tempo ir varžovų braižo, o jo pasirodymas aikštėje ketvirtajame kėlinyje buvo kur kas sėkmingesnis – oponentų aukštaūgiams tris kartus neįmenama mįsle liko firminis lietuvio puskablis po serijos klaidinamų judesių.

Danilo Andjušičius nugalėtojams surinko 17, Paris Lee ir Donta Hallas pridėjo po 10 taškų. Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstamas prancūzas Leo Westermannas surinko 8 taškus ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Pralaimėjusiems 16 taškų surinko Ioannis Papapetrou, 13 pridėjo Darylas Maconas.

Pagal bendrą efektyvumo koeficientą šeimininkai svečius pranoko 89-59. Tritaškius „Panathinaikos“ metė vos 20 proc. taiklumu (4/20).

Mačą Monake stebėjo kiek daugiau nei 2 tūkst. žiūrovų.

Reguliariajame Eurolygos sezone dviejų ratų sistema varžosi 18 komandų. Į atkrintamąsias varžybas pateks 8 geriausios ekipos. Kauno „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną pradės penktadienio vakarą išvykos rungtynėmis su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)