Graikijos vicečempionai Kaune pralaimėjo visus keturis kėlinius, o paskutinis iš jų tebuvo formalumas.

„Manau, perėmėme tą emociją, užsivedimą ir agresiją, kurią „Olympiakos“ turėjo namuose. Mes supratome, kaip nusiteikę turime žengti į aikštę namuose. Sirgaliai taip pat padėjo mums užsivesti, gal tik pradžioje strigome, nesilaikėme plano. Vėliau tai ištaisėme“, – po pergalės kalbėjo A. Milaknis.

Gynėjas pelnė tik tašką ir prametė visus 4 metimus iš toli, tačiau šįkart puolime siautė priekinė linija – Brandonas Daviesas, Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas kartu surinko 38 taškus.

– 47 taškai per du kėlinius – šios serijos „Žalgirio“ rezultatyvumo rekordas, o praleisti 60 taškų – viso sezono gynybos rekordas. Sužaidėte svajonių rungtynes? – Krepšinis.lt paklausė A. Milaknio

– Tikrai geri skaičiai. Tačiau „Olympiakos“ nepataikė tokių metimų, kuriais jie bus baudė Pirėjuje. Negali būti tokių dovanų. Ir treneris minėjo, kad puolimu šios serijos nelaimėsime.

„Olympiakos“ – labiau gynybinė komanda, o ne puolimo. Jei sustabdome ją savo gynyba, tai ir puolime laisviau jaučiamės, tampa lengviau.

– Ar aikštėje pastebėjote, kad nervai jau įtempti ir tokiems veteranams kaip Vassilis Spanoulis?

– Nemanau, kad serija jau baigta. Jis buvęs tokiose situacijose ir žino, kaip save paruošti, kaip paruošti komandą. Jų stovykloje tikrai dar panikos nėra.

– „Žalgiris“ tokioje situacijoje pirmąkart. Kaip reikėtų nusiteikti ketvirtadienio rungtynėms, kurios gali nulemti šios serijos baigtį?

– Svarbiausia – neįsileisti per daug minčių, kad serija jau baigta ir visas darbas padarytas. Vėl reikės žaisti nuo pat pradžių, vėl reikės muštis. Varžovai bus dar agresyvesni nei Pirėjuje. Turėsime ir mes atsakyti į jų agresiją.

– Ar teisėjavimas Kaune skyrėsi nuo rungtynių Pirėjuje?

– Nereikia akcentuoti jo, tiesiog reikia padaryti savo darbą. Manau, teisėjai atliks savo darbą gerai.

– Po Antano Kavaliausko techninės pražangos skirtumas buvo sumažėjęs iki 7 taškų, vėliau buvo išnaudotas derinys „du prieš du“, kurio metu P. Jankūnas pelnė svarbius taškus. Tai buvo lemiamas rungtynių lūžis?

– Taip, tai padėjo mums vėl atitrūkti, susikrovėme persvarą. Labai džiugu, turime aibę ginklų, kurie veikia. Pauliui pirmosios dvejos rungtynės buvo sunkios, bet šiandien jis pataikė savo metimus. Aš manau, kad jo pasitikėjimas tik kils ir kitose rungtynėse bus dar geriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)