„Buvo tikrai neblogų momentų, tiek gynyboje, tiek puolime, bet kaip visi pastebėjo, kažkas, ar susijaudinimo, ar koncentracijos trūkumo, pridarome tiek klaidų. Sprendimai puolime ir gynyboje klaidos, o paskui įtampa atslūgsta, ir tie patys žaidėjai, kurie atrodė pasimetę, staiga susitvarko ir žaidimas išsilygina ir mes pradedame daryti tai, ką norime. Treneriai norime išaiškinti, kai negalime žaisti tokių atkarpų. Faktas, kad klaidų bus, bet negali būti dvi puolime ir trys gynyboje. To per daug. Per likusį super trumpą laiką tai reikia panaikinti“, – po pergalės ketvirtadienį prieš Dominikos Respubliką kalbėjo D. Maskoliūnas.

Pasirengimą olimpiniam atrankos turnyrui Kaune Lietuvos rinktinė baigė trečia pergale iš eilės. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai ketvirtadienį triuškinančiu rezultatu 95:69 (25:22, 20:13, 28:17, 22:17) nugalėjo Dominikos Respublikos krepšininkus.

„Daug dalykų turime, kur norėtųsi dar pabandyti. Jei turėtume dar vienas kontrolines rungtynes, darytume mažiau eksperimentų, žaistume su smogiamąja komandos jėga, pagrindiniais žaidėjais. Duok Dieve, kad galėtume panaudoti 12 žaidėjų rungtynėse, bet norėtųsi, kad daugiau žaistų tie, kurie ves mus į pergales, kad jie labiau pajustų vienas kitą, būtų mažiau zulinimo, eksperimentų. Norėtųsi to žaidimo, kokiu žaisime per atrankos varžybas“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Paskutinėse trečiose kontrolinėse rungtynėse nebuvo registruoti Domantas Sabonis ir Marius Grigonis. D. Maskoliūnas taip pat paaiškino tokį savo sprendimą.

„D. Sabonis rungtynėse su Rusija gavo mikrotraumą, kitą dieną sunkiai judėjo. Nematau reikalo rizikuoti vienu iš pagrindinių žaidėju. Šiandien jis jau geriau jautėsi, iš bėdos būtų galima buvę jį statyti, bet norėjome pabandyti tiek Gytį Masiulį, tiek Regimantą Miniotą. Domo išėmimas gavosi automatiškai. Ir taip būtume nuėmę vieną aukštaūgį, jei jis būtų visiškai sveikas, – kalbėjo jis. – Dėl Mariaus klausimų neturime, o norėjosi daugiau Roką Giedraitį ir Tomą Dimšą pamatyti žaidžiant antroje pozicijoje. Labiausiai norėjome antroje pozicijoje norėjome išmėginti Roką. Jis – super snaiperis. Man truputį keista, kad jis per mažai ėmėsi iniciatyvos ir per mažai metė. Po minutės pertraukėlės apie tai pasakiau jam ir jis jau tos iniciatyvos ėmėsi. Jis turi atakuoti krepšį, jei varžovų gynyba jam leidžia. Mes tikime jo metimu“.

Paklaustas apie rezultatyviausią ketvirtadienio rungtynių žaidėją T. Dimšą, pelniusį 13 taškų, D. Maskoliūnas pagyrė ne tik gynėją, bet ir visus rinktinėje plušančius krepšininkus.

„Ne tik Tomas, bet visi puikiai dirba – jokių klausimų. Juos net reikia stabdyti. O dėl Tomo žaidimo – jis yra toks „skylių užkaišiotojas“. Nežinau, ar gražiai nuskambėjo. Jis gali žaisti pirmoje, antroje pozicijoje. Gal jis ne tiek puolimo žmogus, bet jį galima naudoti gynyboje prieš pirmą ir antrą varžovų numerius, tiek žaidžiant taip vadinamą „small ball'ą“, kai visi keičiamės. Jis žino sistemą, jam lengviau. Žiūrėdami į priekį, su kokiomis komandomis reikės žaisti, tai mums tokių „ball handler'ių“ labai reikia. Jis įrodinėja savo žaidimu, kad mums reikia stipriai pagalvoti“, – sakė jis.

„Ar tos rungtynės davė kažkiek atsakymų dėl galutinio 12-uko? Gal kažkiek ir davė. Gal dėl 13-uko. Neturime galutinio sprendimo. Nedaug liko, pakentėkite, tuoj turėsime galutinę sudėtį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Komentuodamas Manto Kalniečio žaidimą, D. Maskoliūnas pasidžiaugė, kad įžaidėjas žaidžia visa jėga: „Gydytojai padarė savo darbą, bet faktas, kad jis dar neturi žaidybinio ritmo, kuriuo žaisdamas tapo VTB vieningosios lygos MVP. Turėjo puikų klubinį sezoną. Jis nėra tame ritme, nėra ką slėpti, gal šiek tiek paforsuojame, kad į tą ritmą įeitų. Gal nesu visiškai patenkintas, kaip jis įeina į žaidimą. Bet pakentėkime. Visi puikiai žinome, kas yra Mantas aikštėje, už jos ribų, rūbinėje. Tikime, kad su kiekviena diena jis atrodys tik geriau“.

Pasirengimą olimpinei atrankai birželio 16 dieną pradėjusi Lietuvos rinktinė sužaidė trejas kontrolines rungtynes: dukart įveikė Dominikos Respubliką (95:62, 95:69) ir kartą nugalėjo Rusijos nacionalinę ekipą 78:61.

Atranka į Tokijo olimpines žaidynes Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Šeimininkai pradės varžybas A grupėje su Venesuela (antradienį) ir Pietų Korėja (ketvirtadienį). B grupėje susigrums Slovėnija, Lenkija ir Angola. Į Japoniją keliaus tik turnyro nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)