Šeimininkams penktadienį Kaune trūko trijų krepšininkų, ir būtent tai labiausiai akcentavo nugalėtojų strategas iš Serbijos.

Kartu S. Obradovičius negailėjo komplimentų savo tiesioginiam oponentui Kaziui Maksvyčiui, prisiminęs ir praėjusio Eurolygos sezono akistatas, kai ekipos pasidalino pergalėmis namų arenose.

„Abi komandos praėjusiame ture buvo apmaudžiai pralaimėjusios, todėl šios rungtynės visiems buvo principo reikalas, ir žaisti buvo sunku. Dėl „Žalgirio“ netekčių mes turėjome truputį daugiau šansų. Bet gerai žinau trenerį K. Maksvytį – jis yra puikus specialistas, turi konkrečių idėjų, ką ir kaip atakuoti.

Nuostabu, kaip gerai praėjusiame sezone buvo organizuotas „Žalgirio“ žaidimas, visi buvo sudėlioti į tinkamiausias vietas. Šįkart kauniečiams trūko kai kurių žaidėjų, turbūt galiausiai pritrūko ir šiek tiek kokybės, kad nugalėtų. Bet labai gerbiu „Žalgirio“ trenerį. Ateityje kitiems čia bus nelengva“, – kalbėjo 54-erių specialistas.


Saviškiams jis tik probėgšmiais išsakė kelias pastabas, pavyzdžiui, dėl aplaidumo atsitveriant varžovus kovoje dėl atšokusių kamuolių – žalgiriečiai turėjo 18 antrųjų bandymų.

„Monaco“ vairininkas taip pat paaiškino, jog Jordanas Loydas praleido susitikimą dėl nugaros skausmų, o tikslesnė diagnozė bus nustatyta grįžus į Monte Karlą ir atlikus medicinius tyrimus.

Delfi paklaustas, kodėl iki šiol tik menkai naudojama atsargine detale monegaskų mozaikoje išlieka Kemba Walkeris – 33-ejų naujokas, prieš tai turėjęs ilgą ir sėkmingą karjerą NBA lygoje, Kaune žaidė vos 7 min. ir taškais nepasižymėjo – S. Obradovičius irgi nurodė sveikatos problemas.

„Mėnesio pradžioje jam pradėjo skaudėti kelį, jis nesitreniravo su komanda. Bet mes iš anksto žinojome apie jo problemas, jis irgi žinojo, kad negalės kaskart žaisti po 30 min. Ir dėl to jis nė karto nesiskundė, išliko pozityvus, geras komandos draugas rūbinėje. Retai pamatysi, kad tokia didelė žvaigždė elgiasi taip paprastai“, – dėstė Prancūzijos čempionų treneris.

Dėl charakterio ypatybių ir teigiamos įtakos rūbinėje jis nebe pirmą kartą pagyrė ir Donatą Motiejūną, pridurdamas, kad labai pasitikiu lietuviu, o jų ryšys esą pranoksta įprastus santykius tarp trenerio ir auklėtinio.

Jeigu taip, tuomet vidurio puolėjui galbūt yra įdomi S. Obradovičiaus nuomonė ir tema, tiesiogiai nesusijusia su klubo reikalais.

Prancūzijos čempionatas tradiciškai baigiasi bene vėliausiai žemyne – birželio viduryje ar net antroje pusėje. O ateinančios liepos pradžioje jau lauks olimpinės atrankos turnyrai.

Iš viso „Monaco“ žvaigždyno tai aktualu vieninteliam D. Motiejūnui, kadangi prancūzams kelias į 2024-ųjų Paryžiaus žaidynes – tiesus kaip šeimininkams.

Olimpiadoje dar nežaidęs 33-ejų aukštaūgis, viešėdamas gimtajame Kaune, patikino, jog praleisti tokios progos nesirengia.

Delfi paklaustas, kaip rekomenduotų elgtis savo auklėtiniui, 1996-aisiais Atlantoje olimpiniu vicečempionu kartu su tokiais žaidėjais kaip Vlade Divacas, Dejanas Bodiroga, Saša Džordževičius ar Predragas Danilovičius tapęs „Monaco“ treneris žodžių į vatą nevyniojo.

„Septynerius metus aukojau savo vasaras rinktinei. Jei atvirai, per vieną iš jų patyriau sunkią traumą, dėl kurios negalėjau pasirašyti pelningos sutarties. Turėjau vykti žaisti į Ispaniją, bet man plyšo Achilo sausgyslė, ir viskas nuplaukė.

Šiuolaikinis varžybų tvarkaraštis yra dar labiau įtemptas, mums daug keliauti tenka ne tik žaidžiant Eurolygoje. Nenoriu nuvertinti Lietuvos, bet Prancūzijoje atstumai – visai kiti.

Taigi, ką tokiomis aplinkybėmis galėčiau patarti? Manau, kiekvienam reikia klausyti savo vidinio balso. Jeigu dalyvauti olimpinėse žaidynėse – svajonė, jai ir reikia atsidėti. Juk galbūt tokia proga bus tik kartą gyvenime. Man pavyko sužaisti olimpiadoje du sykius, ir jaučiu, kad tai yra vienas didžiausių mano pasiekimų.

Visada reikia pasverti, ką gali pelnyti ir ko – netekti. Tuomet aš netekau labai daug, galima sakyti, savo karjeros. Bet dabar turbūt ir vėl daryčiau lygiai tą patį“, – patikino S. Obradovičius.

Beje, jo vadovaujamame štabe dirba ir buvęs „Žalgirio“ atletinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Lietuvos čempionams penktadienį negalėjo padėti Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius ir Brady Manekas.

Tai buvo penktoji komandų tarpusavio akistata istorijoje, po kurios „Monaco“ nusvėrė pergalių ir pralaimėjimų balansą savo naudai (3/2).

Kitą ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims Belgrado „Partizan“ (Serbija), „Monaco“ diena vėliau aplankys Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)