Penktadienio vakarą D. Motiejūnas žaidė bene blogiausią krepšinį savo karjeroje – per 15 minučių jis liko be taškų (0/5 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 3 kamuolius ir surinko -5 naudingumo balus. Jo atstovaujama „Monaco“ ekipa kurį laiką turėjo sunkumų, tačiau galiausiai išvargo pergalę 83:79.

D-Mo beliko apgailestauti dėl kauniečiams sugadintos nuotaikos: „Visada sunku žaisti „Žalgirio“ arenoje, dar niekada nesu iškovojęs čia lengvos pergalės. Ypač sunku žaisti, kai „Žalgiris“ ant bangos – tuomet fanai labai jiems padeda, juos sunku sulaikyti. Prieš šias rungtynes tikrai žinojome, kad nebus lengva. Džiugu, kad laimėjome. Tai mums yra labai reikalinga pergalė. Aišku, gaila „Žalgirio“.

33-ejų krepšininkas paaiškino, kodėl antrajame kėlinyje dviženkliu skirtumu 29:39 atsilikęs „Žalgiris“ sugebėjo grįžti į rungtynes ir netgi išsiveržti į priekį 56:53.

„Nustojome žaisti savo žaidimą, nustojome skirstyti kamuolį, o „Žalgiris“ tam tikruose epizoduose tikrai gerai gynėsi. Trečiame kėlinyje mūsų krepšinis buvo netinkamas. Vėliau pavyko pakeisti koncentraciją, išpildyti trenerio numatytus derinius. Tai leido perlaužti rungtynes“, – kalbėjo aukštaūgis.

Anksčiau šią savaitę „Monaco“ dėl abejotinų teisėjų sprendimų išvykoje per pratęsimą 85:89 krito prieš Belgrado „Partizan“, o po šio mačo arbitrus viešai išplūdęs lietuvis dabar gali pasidžiaugti – Monako ekipos rūbinėje žaidėjai vėl spinduliuoja gera nuotaika.

„Tai svarbi pergalė psichologiškai. Baigti dvigubą savaitę be pergalių būtų nelengva psichologiškai, tai turėtų įtakos komandos dvasiai. Tikrai reikalinga pergalė, kuri padeda atsigauti po sunkaus pralaimėjimo Belgrade, kurį palikome praeityje.“

Tiesa, kaunietis nesutiko, kad psichologija galėjo nulemti nesėkmingą jo penktadienio pasirodymą tautiečių akivaizdoje: „Nepavyko šiandien sužaisti ir tiek. Nežiūriu į psichologinį faktorių. Svarbiausia, kad laimėjo mano komanda. Mūsų tikslas yra bendras, nesivaikome individualių pasiekimų. Džiaugiuosi pergale.“

Netrukus D. Motiejūnas prabilo apie „Žalgirio“ problemų sąrašą ir pareiškė užuojautą Kaziui Maksvyčiui.

„Kai kurių dalykų nenuspėsi. Tiek Arno trauma, tiek Luko... Čia yra gyvenimas. Kartais būna, kad nė vienas žaidėjas nesusitraumuoja, o kartais būna štai taip. Treneriui sunku verstis be tiek daug žaidėjų, o komandai sunku psichologiškai, kai tokie dalykai darosi. Tikiuosi, kad visi greitai sugrįš, o „Žalgiris“ grįš į pergalių kelią.“

„Žalgirio“ sirgaliai skyrė treneriui K. Maksvyčiui palaikymo skanduotę, kurią girdėjo ir D. Motiejūnas.

„Toks palaikymas ir turi būti. Jau esu sakęs – parduotas Ignas Brazdeikis, išvažiavo Nazas Mitrou Longas, trys žaidėjai susitraumavo... Penkių pagrindinių žaidėjų praradimas kardinaliai keičia bet kokius trenerio planus. Treneris verčiasi su tuo, ką turi, kas jam duota. Tikiuosi, kad „Žalgiris“ sulauks papildymo ir grįš į pergalių kelią“, – sielojosi puolėjas, teigiamai atsiliepęs apie paskutinį kauniečių papildymą Edmondą Sumnerį.

„Manau, kad tikrai neblogas žaidėjas. Matosi, kad žmogus dar neatsigavęs po skrydžių. Manau, kad „Žalgiriui“ jis tikrai daug padės.“

Paprašytas įvertinti savo žaidimą šiame sezone ir nuovargį po sunkios vasaros su Lietuvos rinktine, D. Motiejūnas teigė nemanantis, kad tarpsezonis be poilsio turėjo jam kokios nors įtakos.

„Nejaučiu nuovargio. Mūsų treneris vietinėje lygoje mane pasaugo, duoda nemažai pailsėti. Pernai to buvo mažiau, o šiemet – daug daugiau. Gaunu laisvų dienų poilsiui, be to, su manimi dirba treneris Virginijus Mikalauskas. Viskas puikiai, važiuojame į priekį“, – sakė krepšininkas, sulaukęs ir klausimo, ar nori žaisti rinktinėje kitais metais.

„Tikrai taip“, – tvirtai pareiškė D-Mo, įvertinęs ir Lietuvos rinktinės grupę olimpinių žaidynių atrankoje.

„Kaip ir visi labai džiūgavo sirgaliai, bet krepšinį sugeba žaisti visos šalys. Nėra taip, kaip prieš 20 metų, kad nuvažiuosi ir į visus kojas nusivalysi. Bus tikrai ne viena komanda, kuri mes mums rimtą iššūkį, todėl reikės labai rimtai ruoštis.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją