Paaiškėjus, kad policijos pareigūno automobilių stovėjimo aikštelėje peršautas K. Lamontas Scottas ligoninėje mirė, riaušės Šarlotės gatvėse įsismarkavo. Taikūs protestai virto kruvinais susirėmimais, tarp sužeistųjų yra ir protestuotojų, ir keturi policijos pareigūnai.

Nors mieste Šiaurės Karolinos gubernatorius Patas McCrory paskelbė nepaprastąją padėtį, aistros Šarlotėje nerimsta. 43-ejų K. L Scottas tapo jau trečiuoju per savaitę JAV nušautu juodaodžiu, todėl nuraminti įpykusius vietinius tampa vis sudėtingiau.

Mėgindamas stabdyti chaosą ir kraujo praliejimą savo žodį tarė ir M. Jordanas.

„Meldžiuosi už savo miestą, mes nusipelnėme kažko daugiau, nei tokių dalykų“, – socialiniuose tinkluose išplito NBA legendos žinutė.

Netrukus Šarlotės „Hornets“ savininkas į gyventojus kreipėsi ir per savo valdomą klubą.

„Tragiškų įvykių pastarosiomis dienomis fone, kaip niekada, mums svarbu išlaikyti ramybę, santūrumą, išlikti bendruomeniškais ir pereiti prie taikių demonstracijų ir derybų, kad problema būtų išspręsta konstruktyviu ir nesmurtiniu būdu“, – žmones išlaikyti sveiką protą paragino M. Jordanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)