Pirmą turnyro dieną, šeštadienį, bus žaidžiami pusfinaliai, o sekmadienį įvyks mažasis ir didysis finalai, kuriuose paaiškės stipriausia pasaulyje lietuvių krepšinio mėgėjų ekipa.

„Šio turnyro tikslas – vienyti pasaulio lietuvius ir padaryti tikrą šventę ne tik sau, bet ir Didžiojoje Britanijoje įsikūrusiems tautiečiams. Taip pat, norime skatinti bendradarbiavimą tarp visame pasaulyje išsibarsčiusios lietuvių bendruomenės narių”, - teigė Vilniaus krepšinio sąjungos prezidentas Robertas Brazys.

„Sieksime, jog šis turnyras sulig kiekvienais metais įgytų vis didesnę reikšmę, o dalyvauti jame norėtų visų stipriausių lietuviškų krepšinio mėgėjų lygų atstovai iš viso pasaulio”, - pridūrė Britanijos lietuvių krepšinio lygos prezidentas Kęstutis Dobrovolskis.

Vilniaus krepšinio sąjungos organizuojamas čempionatas, tai – jau šešioliktus metus gyvuojantis turnyras, kuriame žaidžia daugiau nei šimtas įvairaus pajėgumo, profesijų ir amžiaus grupių ekipų.

Panašia istorija bei komandų gausa gali pasigirti ir Kauno krepšinio lyga, jau ne vienerius metus organizuojanti laikinosios sostinės čempionatą.

Britanijos lietuvių krepšinio lyga, kurioje varžosi Londone gyvenantys tautiečiai, jau ne vienerius metus puoselėja lietuvių kultūrą ir sportinę vienybę užsienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją