Amerikietis lapkričio mėnesį LKL čempionate rungtyniavo užtikrintai ir per penkerias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 18 taškų bei atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus. Gynėjas taip pat perimdavo po beveik 3 kamuolius ir per susitikimą rinkdavo po 19 naudingumo balo, o „Juventus“ ekipa laimėjo visas žaistas rungtynes lapkričio mėnesį.

Prieš susitikimą su „Žalgirio“ komanda Rashaunui Broadusui Lietuvos krepšinio lygos generalinis direktorius Romualdas Brazauskas įteikė „Turkish Airlines MVP“ prizą, o pats krepšininkas savo asmeninių rezultatų nesureikšmino ir už apdovanojimą dėkojo komandos draugams ir vadovams.

– Rashaunai, buvai išrinktas lapkričio mėnesio naudingiausiu žaidėju. Ką tau reiškia šis įvertinimas?, – LKL paklausė R.Broaduso.

– Visų pirma, tai didžiulė garbė. Tai parodo, jog esu teisingame kelyje, kad atsiperka visas tas darbas, kurį įdėjau vasarą. Akivaizdu, kad mano komandos draugai ir treneriai nusipelno bent dalies nuopelnų – jei ne jie, šis apdovanojimas tikrai nebūtų mano rankose. Jie sukuria man puikią progą tobulėti ir siekti naujų aukštumų.

– Dėl kelio traumos ilgokai teko pagyventi be krepšinio – kas padėjo taip greitai sugrįžti į tokią gerą formą?

– Užsispyrimas. Buvo daug daug ilgų dienų sporto salėje – nuo ryto iki pat išnaktų gyvendavau ten. Kilnojau svarmenis, bėgiojau, tiesiog stiprinau kūną, o ypač po traumos atsigaunančią kairę koją.

– Šis sezonas puikus ir visai „Juventus“ komandai, ir tau pačiam. Ar galėtum pasakyt, kad Lietuvoje šis sezonas tau asmeniškai – geriausias?

– Asmeniškai? Be abejo! Tai geriausias mano sezonas ne tik Lietuvoje, bet ir apskritai per tuos šešerius-septynerius mano karjeros metus. Ir už tai esu labai dėkingas „Juventus“ komandai – jie manimi tikėjo ir davė progą net ir po tokios rimtos traumos

– Kaip apibūdintum save kaip krepšininką? Kuris žaidimo elementas tau malonesnis: pelnyti taškus ar atlikti rezultatyvų perdavimą?

– Įprastai esu toks įžaidėjas, kuris visada pirmiau ieškos komandos draugų. Niekada nėra tekę būti tokioje situacijoje kaip šiemet, kad būčiau tarp tų kelių rezultatyviausiųjų lygoje. Šie metai – išskirtinai sėkmingi ir tikiuosi, jog tai tęsis. Bet šiaip ar taip labiau mėgstu į žaidimą įtraukti komandos draugus ir atlikti rezultatyvų perdavimą.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!