„Kiekvienas apdovanojimas yra svarbus. Nežinau, ar aš jo labai nusipelniau, LKL teko pažaisti tik pora sezonų (2010-2012 m.).

Tikrai labai malonu“, – sekmadienį vakare lygos uždarymo šventiniame vakare kukliai kalbėjo 31-erių J. Valančiūnas.

„Kalbant apie LKL, nuo tų metų, kai aš žaidžiau, lyga pasikeitė. Juk viskas auga, naujos technologijos, pasiekiamumas, TV transliacijų kokybė, žaidimo ir klubų lygis ūgtelėjęs, tų pačių komandų daugiau. Džiugu matyti progresą ir linkiu toliau nesustoti“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

Atostogaujantis vidurio puolėjas nepraleido intriguojančio LKL finalo.

„Teko pažiūrėti, gyvai nemačiau, bet stebėjau kovas, puikus, nenuspėjamas finalas, seniai tokio nebuvo.

Ar nustebino toks „Ryto“ pasipriešinimas? Nestebino, abi komandos buvo pajėgios, buvo malonu stebėti finalines kovas“, – grandų kovą gyrė J. Valančiūnas.

Jonas Valančiūnas

Šiemet nacionalinė komanda nesulauks bent kelių svarbių Eurolygos žaidėjų, negalėsiančių padėti rinktinei planetos čempionate. Kalbėdamas apie nacionalinės komandos aktualijas, jos senbuvis sugriežtino toną.

„Viskas tvarkoje, jei yra pateisinama priežastis. Juk gyvenimas neapsiriboja tik krepšiniu. Pateisinama priežastis yra pateisinama priežastis.

Tik norėčiau pažymėti, kiekvienas krepšininkas turi jausti pareigą atstovauti rinktinei, garsinti Lietuvą, ginti jos garbę, o ne ieškoti priežasčių, kodėl nežaisti“, – tvirtino J. Valančiūnas.

„Vardinti konkrečias pavardes dar anksti. Labai daug klaustukų, vėliau pamatysime, kas tikrai atvažiuoja. Baigėsi LKL finalas, trenerių štabas galės susidėlioti taškus, nuo A iki Z. Tie patys žaidėjai truputį pailsės, atsipūs nuo krepšinio. Manau, viskas bus gerai.

Asmeniškai nesu tas, kuris skambina žaidėjams ir klausia, žaisi ar nežaisi (juokiasi).

Ką aš galiu asmeniškai, tai rodyti pavyzdį, paskatinti. Juk ir smagu, susirenkame žaisti krepšinį, tą mes mylime ir duoda kaifo. Tai nėra tik darbas“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

Klaustukų kyla ir dėl Domanto Sabonio, kuris gali turėti piršto operaciją bei praleisti atostogas be rinktinės.

„Teko bendrauti su Domantu, įdomi tokia nykščio trauma. Nežino ir jis pats sprendimo, kaip pasielgti. Niekas nenori operuotis, kai to nereikia daryti“, – atskleidė J. Valančiūnas.

Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas

Vienas „Pelicans“ lyderių sekė ir Igno Brazdeikio sezoną „Žalgiryje“. Vienas Kauno ekipos lyderių šią savaitę Toronte dalyvaus „Raptors“ klubo rengiamoje keturių dienų žaidėjų ministovykloje.

„Tikrai neblogas Igno sezonas, tiek asmeniškai, tiek su komanda. Manau, jis tikrai patobulėjo, dėjo didelį žingsnį pirmyn. Matysime, kaip seksis vasarą, bet jis tikrai juda į priekį“, – kalbėjo JV.

Jis nėra nustebintas Denverio „Nuggets“ lyderyste NBA finalo serijoje. Joje Kolorado valstijos sostinės klubas – per žingsnį nuo titulo (3-1).

„Tiesą pasakius, taip ir tikėjausi, Denveris pribrendo titului, savo gretose turi vieną geriausių pasaulyje žaidėjų. Bet seriją reikia pabaigti“, – šypsodamasis pažymėjo J. Valančiūnas.

1993 m. įkurta Lietuvos krepšinio lyga (LKL) šiemet minėjo 30 metų jubiliejų. Šia proga LKL kartu su DEPO sirgaliams pristatė 30 geriausių visų laikų krepšininkų rinkimus, kurie finišavo birželio 1 d.

Savo balsą atidavus per 200 tūkst. krepšinio aistruolių, paaiškėjo, kurie žaidėjai sulaukė šio neeilinio pripažinimo.

30-mečio svajonių komandos sąraše atsidūrė šios lygos legendos: Arvydas Macijauskas, Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius, Ramūnas Šiškauskas, Paulius Jankūnas, Chuckas Eidsonas, Tanoka Beardas, Saulius Štombergas, Mindaugas Lukauskis, Jonas Valančiūnas, Gintaras Einikis, Mantas Kalnietis, Edgaras Ulanovas, Robertas Javtokas, Arnas Butkevičius, Andrius Šležas, Rolandas Matulis, Artūras Milaknis, Dainius Šalenga, Darjušas Lavrinovičius, Artūras Jomantas, Andrius Giedraitis, Martynas Gecevičius, Robertas Giedraitis, Virginijus Sirvydis, Erikas Kučiauskas, Tomas Delininkaitis, Mindaugas Timinskas, Eurelijus Žukauskas ir Kšištofas Lavrinovičius.

Tarp legendų trisdešimtuko įsitaisė tik du legionieriai, laikomi neatsiejama Lietuvos grandų istorijos dalimi – Kauno „Žalgiriui“ penkerius metus atidavęs T. Beardas ir tuometinį Vilniaus „Lietuvos rytą“ į eilę skambių pergalių atvedęs Ch. Eidsonas.

Iš šio sąrašo karjeros dar nėra baigę aštuoni krepšininkai – M. Lukauskis, J. Valančiūnas, E. Ulanovas, A. Butkevičius, A. Milaknis, A. Jomantas, M. Gecevičius ir T. Delininkaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)