Rugpjūčio viduryje naujam sezonui pradėjęs ruoštis Vilniaus klubas susidūrė su problema – komandai trūko daugiau kaip pusės nuolatinės sudėties žaidėjų. Su Lietuvos rinktine treniravosi Antanas Kavaliauskas, Deividas Gailius, Žygimantas Janavičius, Adas Juškevičius, Artūras Gudaitis, Marius Runkauskas ir Rokas Giedraitis, o Argentinos ekipai atstovavo įžaidėjas Nicolas Laprovittola.

Į Lietuvos rinktinės dvyliktuką nepatekę penki krepšininkai prie komandos prisijungė prieš Europos čempionatą, bet tik šį ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ treniruotėje pradėtas dėlioti tas žaidimas, kurį krepšinio gerbėjai matys sezono metu: komandos atakoms dirigavo prieš keletą dienų į Lietuvą atskridęs N. Laprovittola, kamuolius į krepšį siuntė Europos vicečempionais tapę A. Kavaliauskas bei D. Gailius.

Sidabro medalių laimėtojams Vilniaus ekipos rėmėja „Norfa“ surengė staigmeną – bendrovės atstovai jiems ir visai komandai padovanojo didžiulį tortą.

„Pasiruošimas sezonui vyksta pagal planą. Sunkiai dirbame treniruočių metu ir pagaliau turime visus žaidėjus. Stengsimės kuo greičiau įtraukti neseniai atvykusius krepšininkus į komandos žaidimą“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris M. Nicola.

Vakare po treniruotės „Lietuvos rytas“ išvyko į Klaipėdą, kur tris dienas žais Vlado Garasto taurės turnyre.

„Laukia nemažai iššūkių: „Neptūnas“ pernai žaidė Eurolygoje, „Astana“ – Europos taurės turnyre, o „Chimki“ laimėjo šį turnyrą ir dabar rungtyniaus Eurolygoje.

Bus gera proga pamatyti, kurioje pasiruošimo sezonui vietoje esame, taip pat – šlifuoti derinius prieš kitą savaitę prasidedančias LKL pirmenybes, – teigė M. Nicola. – Puiku, kad laimėjome ikisezoninį turnyrą Alytuje, tačiau mūsų sezono tikslai – stengtis laimėti kiekvienas rungtynes Europos taurės ir Lietuvos taurės turnyruose, taip pat LKL čempionate. Turime pasiekti, kad pergalės jausmas ir nugalėtojų mentalitetas taptų mūsų įpročiu.“