Likimo ironija - šia pergale ir patekimu į VTB lygos finalo ketvertą mūsiškiai patys smarkiai apsisunkino savo gyvenimą. Dabar, per artimiausias pusantros savaites, „Lietuvos ryto“ laukia šešių itin svarbių ir sudėtingų susitikimų maratonas.

Kaip sakoma, patys kalti. O tuos „kaltininkus“ oro uoste plojimais ir šūkiais pasitiko balsingas ištikimiausių gerbėjų būrys, klubo šokėjos, talismanas Vilkas ir keturių būgnininkų ansamblis, savo trankiais ritmais kėlęs kitų keleivių didžiulį smalsumą, susidomėjimą ir pritarimą.

Pavargusius pagrindinių pergalės kalvių Renaldo Seibučio, Lawrence'o Robertso, Jono Valančiūno, Artūro Jomanto, Mindaugo Katelyno ir Stepo Babrausko veidus greit papuošė šypsenos. Jaunesnieji - Vilmantas Dilys, Dovydas Redikas ir Paulius Dambrauskas - reagavo santūriau, o Predragui Samardžiskiui, Aleksandrui Rašičiui ir Tyres'ui Rice'ui tai sukėlė malonią nuostabą.

Vilniečių treneris Aleksandras Džikičius sostinės oro uoste, nors ir akivaizdžiai pavargęs, bet sutiko trumpai pakomentuoti fantastinę pergalę Pamaskvėje.

„Mes padarėme kai kurių pakeitimų po antrų rungtynių ir juos pritaikėme trečiame mače. Buvome energingesni ir žaidėme išmintingesnį krepšinį nuo pat dvikovos pradžios iki jos pabaigos. Tai ir lėmė gražią pergalę prieš labai stiprų priešininką“.

„Lietuvos ryto“ strategas pripažino, kad tokia pergalė prieš „Chimki“ ekipą patenka į vilniečių geriausių sezono rungtynių penketuką.

„Be abejo, jos patenka į sezono TOP-5“, - laimėjimą įvertino krepšinio specialistas iš Serbijos, kartu pripažinęs, kad artėjantis rungtynių tvarkaraštis yra - absurdiškas.

„Mes esame labai pavargę ir neturime net laiko džiaugtis. Po dviejų dienų (balandžio 24 d. - DELFI) mūsų laukia Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio rungtynės, o vėliau Baltijos krepšinio lygos finalo ketvertas (balandžio 28-29 d., Šiauliuose - DELFI), tada - VTB Vieningos lygos finalo ketvertas (gegužės 2-3 d., - DELFI)... Tvarkaraštis yra „absurdiškas“, - atviras pokalbyje su žurnalistais buvo A. Džikičius.

„Lietuvos ryto“ artimiausių rungtynių tvarkaraštis:

LKL pusfinalio pirmos rungtynės

Balandžio 24 d., antradienis, Šiauliai

Šiaulių „Šiauliai“ - „Lietuvos rytas“.

LKL pusfinalio antros rungtynės

Balandžio 26 d., ketvirtadienis, Vilnius

„Lietuvos rytas“ - „Šiauliai“.

BBL finalo ketvertas, Šiauliai

Pusfinalis

Balandžio 28 d., šeštadienis

Finalas arba mačas dėl trečios vietos

Balandžio 29 d. sekmadienis

„Lietuvos rytas“ - Kauno „Žalgiris“/„Šiauliai“.

VTB Vieningos lygos finalo ketvertas (vieta nežinoma)

Gegužės 2 d., trečiadienis

Pusfinalis

„Lietuvos rytas“ - Maskvos CSKA.

Gegužės 3 d., ketvirtadienis

Finalas arba mačas dėl trečios vietos

„Lietuvos rytas“ - Kazanės „Uniks“/Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“.