Žemi, bet raumeningi

Le Mano krepšininkai kol kas galingai žygiuoja Prancūzijos čempionate, kuriame užima 4-ą vietą (6 pergalės/2 pralaimėjimai), bet Europos taurės varžybose jie turi tenkintis paskutinia pozicija F grupėje.

Dviem kluptelėjimais (76:79 prieš Mariupolio „Azovmaš“ ir 65:84 prieš Novo Mesto „Krka“) žygį link antro pagal prestižą žemyno trofėjaus pradėję prancūzai antradienį reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje mėgins grumdamiesi su dvi pergales savo sąskaitoje turinčiu „Lietuvos rytu“.

„Ši komanda turi pakankamai talento ir puikų jaunų bei patyrusių žaidėjų mišinį. O visų svarbiausia, kad tai yra be galo atletiška ekipa. Galbūt „Sarthe Basket“ krepšininkai nepasižymi ūgiu, bet net ir gynėjai šiame klube yra labai stiprūs fiziškai“, – apie būsimus oponentus atsiliepė pirmadienį su komanda į Le Maną išskridęs A. Džikičius.

Išskirtinių milžinų ant savo atsarginių suolo „Sarthe Basket“ ekipa išties neturi – aukščiausias komandos krepšininkas Babacaras Niangas, kuris vis dar laukia savo debiuto Europos taurės varžybose, tėra 208 cm ūgio. Tačiau A. Džikičius pažymėjo, kad antros prancūzų linijos žaidėjai yra pajėgūs kompensuoti daugelį trūkumų.

„Tayloras Rochestie šiuo metu demonstruoja tiesiog įspūdingą sportinę formą, o Alexas Ackeris yra Eurolygos lygio žaidėjas. Be to, po traumos į aikštę grįžo Charles'as Kahudi. Prieš pusantros savaitės „Sarthe Basket“ klubas įveikė Nansi SLUC ekipą su Nicola Batumu (80:78 – DELFI) – buvo gražu žiūrėti, kaip Ch. Kahudi pirmose savo rungtynėse po sugrįžimo uždengė NBA žvaigždę“, – įspūdžiais dalinosi strategas iš Serbijos.

Prisimena brazilo jėgą

Varžovų atletiškumą išskyrė ir „Lietuvos ryto“ puolėjas Artūras Jomantas.

„Tai – tipiškas Prancūzijos klubas, žaidžiantis amerikietišką krepšinį“, – teigė krepšininkas.

Detaliai priešininkų žaidimą vilniečiai nagrinės tik nuvykę į Le Maną, bet A. Jomantas žino, su kuriuo „Sarthe Basket“ ekipos žaidėju stumdytis bus sunkiausia.

206 cm ūgio brazilas Joao Paulo Batista, sveriantis per 120 kg., praeityje mėlynėmis ir sumušimais apdalindavo „Lietuvos ryto“ varžovus.

„J. P. visada turėjo labai daug jėgos. Toks jo žaidimo stilius – taškus „versti“ per jėgą“, – 2006-2008 metais Vilniaus ekipoje rungtyniavusį vidurio puolėją prisiminė A. Jomantas. – Todėl ir mes, „mažiukai“, Prancūzijoje turėsime padėti aukštaūgiams, ypač Jonui Valančiūnui.“

Nors akistatos su J. P. Batista aikštėje „Lietuvos ryto“ senbuvis mielai išvengtų, progos pasikalbėti su buvusiu komandos draugu A. Jomantas teigė nepraleisiantis.

„J. P. yra draugiškas, nuoširdus žmogus – tiesiog geras bičas. Gaila, kad ryšio su juo pastaruosius kelerius metus nepalaikėme, todėl pabendrausime atskridę į Le Maną“, – žadėjo A. Jomantas.

Kentėjo treniruotės

Į Prancūziją „Lietuvos rytas“ išvyko be sveikatos problemų turinčių Brado Newley ir Vilmanto Dilio. Krepšinį pastarosiomis dienomis teko trumpam pamiršti ir lietuviško rudens darganose persišaldžiusiam įžaidėjui Aleksandrui Rašičiui bei čiurną kryptelėjusiam gynėjui Steponui Babrauskui.

A. Džikičius vylėsi, kad abu žaidėjai galės žaisti antradienio dvikovoje, tačiau dėl naujų nuostolių jau nukentėjo vilniečių pasirengimas mačui su prancūzais.

„Turėjome vos vieną treniruotę, kuomet galėjome žaisti penki prieš penkis“, – skundėsi A. Džikičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją